Connery

Randi Laubek, Figures Of Eight

Nyt jazzet udspil, læs anmeldelsen her:

4 ud af 6 stjerner
Randi Laubek, Figures Of Eight
Hun er en smoothoperator, hende Randi Laubek. Og på Figures Of Eight fortsætter hun stilen fra de tidligere tre plader, med sin lette, svingende popjazz - og et touch af soul. Denne gang dog hovedsageligt akustisk. Randi Laubek har på pladen valgt musikalsk familie med kunstnere som Norah Jones, Kate Melua og Joss Stone. Men hun har sit eget udtryk og man er aldrig i tvivl om at det er hendes stemme der flyder ud af højtalerne.

Randi Laubek er parmiddagen onsdag aften på Moon Soul, Jazzhouse lørdag nat på What You Feel Like og mest af alt duften af kaffe søndag morgen, som på My King Has Come og Only Rain.

Nogen vil måske mene at musikken i længden er for glat og kedelig , men det er svært - ja, jeg vil sige næsten umuligt, for alvorligt at komme op at skændes om hende musikalske udtryk. Det er nemlig ikke farligt og bringer vanskeligt sindene i kog.

Derimod er det behageligt at lytte til pladens 10 numre og man får lyst til at gemme sig bag gardinerne og glo ud på det grå efterårsvejr og bladene der hvivler op fra gaden og danner små lokale gul-brune tornadoer, mens man varmer sig ved endnu en kop kaffe og tænker over hvad man egentlig skal foretage den dag og at livet i øvrigt behandler een meget fair.

Randi Laubek har selv skrevet og produceret numrene på Figures Of Eight. Med sig har hun en flok kompetente musikere, på et hav af lækre vintage akustiske og elektriske instrumenter. Det giver pladen en troværdig og lækker varm lyd. Respekt for det!

Jeg er underholdt når jeg lytter på Figures Of Eight. Pladen er helstøbt, uden de store op- eller nedture. tempoet er stabilt, sangene flyder roligt og ubemærket over i hinanden og det er Randi Laubeks stemme der for alvor giver numrene liv.

Derfor kan jeg snilt anbefale pladen til småromatikere, kaffeelskere og andet godtfolk.

Randi Laubek, Figures Of Eight, (EMI), oktober 2005

....Tidligere nævnte Kate Melua vil jeg i løbet af kort tid anmelde her på siden. Hun udgav i oktober albummet Piece By Piece, med radiohittet Nine Million Bicycles. Glæd jer til at høre mere.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce