Connery

Rallycross i Sverige er en verden af biler, bajere og benzindampe

En anderledes testosteronfyldt campingtur

Rallycross i Sverige er en verden af biler, bajere og benzindampe

Omkring halvvejs oppe i Sverige, ligger en lille øde flække der hedder Höljes. Normalt ville man ikke kunne skelne området, fra mange andre oppe i landet med de mange elge, men en gang om året, bliver den lille flække forvandlet til et enormt energisk center for motorsportsentusiaster og unge, festglade svenskere... 

Da, jeg for et par måneder siden, sagde ja tak, til at tage med min kammerat, hans far og dennes kammerater, op for at se Rallycross i Sverige, havde jeg ingen anelse om hvad der skulle ske. Det motorløb jeg har set herhjemme i Danmark, er begrænset, men har været meget hyggeligt, og derfor tænkte jeg, at en tur til sverige ville være ditto hyggelig. 

Men Rallycross i Höljes er altså lig med en afdeling af afviklingen af FIA World Rallycross Championship, hvilket er ensbetydende med at fremmøde af over 30.000 publikummer, i løbet af en enkelt weekend. Det er også samlingspunkt for områdets unge og festglade mennesker, der kommer i smadrede biler, og skåler i vildkab, i en beruselse funderet på benzindampe og glade mennesker! 

Følg kommetartråden gennem min Rallycross "jomfru"-weekend i galleriet - og fang de hurtige facts om eventet længere nede i artiklen.

ANNONCE
Ulrik Linnemann, Facebook - Rallycross i Sverige er en verden af biler, bajere og benzindampe Ulrik Linnemann, Facebook

Dansk champ in the making: Ulrik Linnemann

Selv om weekendens rallycross i høj grad var domineret af svenskere og nordmænd, var der et lille solstrejf af dansk talent, placeret i Ulrik Linnemann. 

Linnemann kører i Super1600 serien, og har tidligere taget både bronze og sølv i den europæiske turnering - og ligger godt i svinget til at komme videre op.

Manden satte banerekord for sin klasse i de indledende runder, og kørte hurtigere end sin egen skygge, men blev i fjerde heat slået af banen, ved simpelthen at blive skubbet rundt, så bilen kørte om på taget, og blev godt og grundigt skadet. Et bøjet bur, gjorde udslag til den dårlige side, og var skyld i at han mistede sin plads i semifinalerne. 

Du kan se crashcam på kørerens facebookside - lige her.

ANNONCE
Höljes Rallycross

Hvor: Höljes, Sverige - Ca. 450 km fra Göteborg

Motorklub: Finnskogan MK

Banelængde: 1210 meter

Asfalt/Grus: 60/40%

Klasser: Supercar WRX, Super1600, TouringCars, RX Lite

Forbund: FIA World Rallycross Championship

Tilskuertal: 38.900

Entrébillet, weekend: 500 SEK

ANNONCE
Del

Seneste nyt