Connery

Röyksopp - The Understanding

Norske Röyksopp er på gaden med deres andet album.

5 ud af 6 stjerner
Norske Röyksopp der netop har besøgt årets Roskilde Festival, udgav dagene inden de skulle spille, deres længe ventede andet album - og der er endnu en gang dømt karismatiske toner og fede vibes serveret af englene.
Röyksopp - The Understanding
Albummet, som Röyksopp så fornemt har valgt at kalde The Understanding, og som har været undervejs i fire år, bliver åbnet med nummeret "Triumphant", der byder på et halvt minuts stille klaverspil, der senere går over i en stille rytme, klokkespil og bløde synths. Vi fornemmer fra start af, den udpræget afslappede atmosfære og chill-out lyd, som huserede i mange af numrene på foregående album Melody A.M.. Og vi bliver ikke snydt, for der er igen begge sider af den lyd, som Röyksopp blev kendt for på deres debutalbum, nemlig den stille chill-out lyd og den mere dance-prægede, men uden at de to kommer til at stå som kontraster. Der er nemlig igen, fin overenstemmelse mellem de mere bløde og stille numre og de lidt hurtigere og larmende numre, selv om der immervæk på intet tidspunkt er tale om følelsen af, at det bliver for meget.

Ingen blev snydt

Der var ikke noget at sige til, at Metropol-scenen på årets Roskilde Festival var fyldt til randen - ikke mindst med fulde nordmænd, men så sandelig også med de mange andre fans - specielt de danske - som var mødt talstærkt op for at se den norske duo og høre en god håndfuld af de numre, som er at finde på det nye album. Og publikum blev ikke taget ved næsen, for der blev spillet en del nye numre, der for alvor spredte en god festlig stemning i det propfyldte telt, og også en del fra debutalbummet, som Röyksopp fansene har haft masser af tid til at få under huden. Alt i alt en god koncert, der gav publikum en god smagsprøve på det længe ventede album, der officielt blev udgivet blot fire dage før.
ANNONCE
Röyksopp - The Understanding
Masser af sjæl

Men selv om andet album har været fire år undervejs, har de to nordmænd ikke glemt deres musikalske rødder, der afspejler sig i den sjæl og atmosfære, der er over hele albummet - for det er nemlig hvad dette album har masser af: sjæl og atmosfære. Der er at finde en del flere numre, der er skruet en smule op i tempo og er en del mere gang i, bl.a. med flere percussions og egentlige vokaler med vers og omkvæd. Specielt vokaler er i hvert fald noget, man kunne have savnet på det tidligere album, der trods mange gode numre, alligevel syntes at mangle noget. Det får vi her, og det hjælper en del på afrundingen af pladen som helhed, for naturligvis ikke at glemme, at man så har noget at synge med på!

Alt i alt en rigtig god plade, som bestemt er værd at investere i, hvis man er til en karismatisk blanding af house, ambient og chill-out.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce