Connery

Push - Ude på dvd og Blu-ray

Push er en Sci-Fi action-thriller om almindelige mennesker, der besidder overnaturlige evner. Lyder det bekendt? Måske. Men Push overrasker faktisk på en positiv måde.

4 ud af 6 stjerner
Nordisk Film - Push - Ude på dvd og Blu-ray Nordisk Film
Det begyndte i 1945. Nazisterne eksperimenterede med psykisk krigsførelse. De ville forvandle mennesker, der besidder psykiske evner, til en form for supersoldater.

Efter krigen fortsatte eksperimenterne. Mange lande opførte såkaldte ”Afdelinger” og forsøgte at fuldføre nazisternes eksperimenter. Afdelings-agenterne uddannes til at jage andre mennesker med psykiske evner. De bortfører dem, udfører tests på dem, og sætter dem derefter i kategorier. Problemet er bare, at det stof, de giver disse mennesker for at øge deres evner, dræber dem i stedet.

Der findes dog én kvinde, ved navn Kira (Camilla Belle), der har overlevet indsprøjtningerne, men hun flygter fra hospitalet, inden man kan nå at fortage flere undersøgelser på hende. Med sig har hun en kuffert, der indeholder det stof, der forstærker de psykiskes kræfter. Derfor vil den mystiske agent Henry Carver (Djimon Hounsou) gøre alt for at finde Kira og kufferten.
ANNONCE
Nordisk Film - Push - Ude på dvd og Blu-ray Nordisk Film
Som lille dreng så Nick Gant (Chris Evans) sin far blive myrdet af Carver. Hans far besad nogle psykiske evner, som Nick har arvet.

Nick er en såkaldt ”Mover”, hvilket er en lettere måde at sige ”telekinetiker” på. Han har dog aldrig rigtig brugt sine evner, og har derfor ikke udviklet dem til deres fulde potentiale. Det skal dog snart ændre sig.
ANNONCE
Nordisk Film - Push - Ude på dvd og Blu-ray Nordisk Film
En dag møder han nemlig en ung, men sej 13 årig pige, ved navn Cassie (Dakota Fanning).

Hendes evne er, at kunne forudse fremtiden. Hun kaldes derfor en ”Watcher”.

Hun fortæller Nick, at hun har set fremtiden, og at Afdelingens agenter leder efter ham.

Hun fortæller også, at han skal finde Kira og beskytte hende i mod Afdelingens agenter. Hvis han gør dette, vil hans belønning være 6 millioner dollars.
ANNONCE
Nordisk Film - Push - Ude på dvd og Blu-ray Nordisk Film
Da Nick og Cassie finder Kira, opdager Nick til sin forbavselse at, Kira er en af hans gamle ekskærester. Kira fortæller, at hun er stukket af fra Afdelingen, og at agenterne leder efter hende pga. hendes evner og kufferten, som hun har gemt.

Ligesom Carver er Kira også en ”Pusher”.

De kan plante tanker i andre folks hjerne, og kan gøre løgne til sandhed. Det betyder, at man ikke kan stole på en ”Pusher”. Man ved nemlig aldrig, hvor man har dem, og om de taler sandt.
ANNONCE
Nordisk Film - Push - Ude på dvd og Blu-ray Nordisk Film
Kira står imidlertid overfor et dilemma. Hun er døende, og skal finde modgiften, inden Carver finder hende. Hvis hun derimod overgiver sig, vil Carver ”Pushe” hende til at fortælle ham, hvor hun har gemt kufferten. Kira, Cassie og Nick er derfor i et kapløb med tiden. Cassie har forudset fremtiden og ved at enden er nær. De tre må altså samarbejde og forene deres kræfter, hvis de skal bekæmpe Carver og den onde ”Afdeling”.
ANNONCE
Nordisk Film - Push - Ude på dvd og Blu-ray Nordisk Film
Push kan bedst beskrives nogenlunde således:

Forstil dig at X-Men filmene var en mayonnaise og Push var light udgaven af denne mayo.

Det er stadig mayonnaise, men den er knap så fyldig, indeholder kun halvt så mange kalorier og smager måske ikke helt, som en rigtig mayonnaise burde smage. Det er dog kun fordi man allerede har smagt rigtig mayonnaise. Giver det mening?
ANNONCE
Med andre ord er Push altså en udmærket actionfilm. På grund af X-Men filmene føler man lidt, at man allerede har set det hele før, blot større og bedre. Alligevel synes jeg, at Push har nogle gode ting i sig. For eksempel kan jeg godt lidt, at den er så strippet for computereffekter.
ANNONCE
Nordisk Film - Push - Ude på dvd og Blu-ray Nordisk Film

Jeg kan godt forstå, hvis der er nogen, der føler sig skuffet og synes at X-Men er langt bedre. Jeg ser det dog som en fordel, at filmen ikke er et rent effekt helvede, som X-Men kan være. Så hvis du er træt af overdreven brug af computereffekter, og gerne vil se en lidt mere low-key og ”realistisk” superhelte film, er Push måske lige noget for dig.

Ekstramaterialet består af deleted scenes og dokumentaren: ”Science behind the fiction”.

Det er en kort men interressant dokumentar om instruktørens research. Her forklarer en forhenværende obersert, hvordan filmens tema måske ikke er så langt fra virkeligheden, som man skulle tro.

Push er udkommet på Blu-ray og dvd. 

Drengerøvs factor: 90 %

ANNONCE
Push - Trailer
Teknisk information:
Original titel: Push

Canada/UK/USA, 2009

Instruktør: Paul McGuigan

Medv: Chris Evans, Dakota Fanning, Camilla Belle og Djimon Hounsou

Genre: Action/Sci-Fi/Thriller

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital/DTS

Længde: 107 min.

Distributør: Nordisk Film
Del

Seneste nyt

Annonce