Connery

Proteinbar og opskrift

Redaktionen fik tilsendt proteinbarer og især chefredaktøren var den første til at fråde i dem. Måske i håbet om at se mere macho ud, eller bare fordi han var sulten....

Nutramino prøvepakke - Proteinbar og opskrift Nutramino prøvepakke

Chefredaktøren var meget sulten og snuppede en bar, allerede inden jeg nåede at få dem vendt og drejet til denne test. Det gør ham jo ikke mindre macho, måske bare en smule barnlig.


Proteinbarer findes i stort set alle motionscentre, og flere og flere vælger at snuppe dem som et supplement til den daglige træning, for at få opbygget muskelmasse. 

 

Det er helt rigtigt, at protein øger muskelmassen, men der skal kulhydrater til at starte processen. Proteiner bruges også til at opbygge bl.a. celler, væv, hormoner, antistoffer og enzymer.

 

Sådan bruges proteinbar

Der er forskel på energi og proteinbar. En energibar indeholder mange kulhydrater og en proteinbar indeholder meget protein. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad du gerne vil opnå.

Det er efter min mening optimalt at spise proteiner og kulhydrater ca. 1 time før træning, så kroppen kan få tid til at fordøje proteinerne. Hvis du spiser proteinerne helt op til træningen, kan der ske komplikationer mht fordøjelsen, og du vil derfor ikke få det optimale ud af din træning.

Jeg vil også anbefale at du går efter proteinbarer, som ikke indeholder for meget fedt. Fedt indeholder mange kalorier, så hvis du ønsker at tabe dig, skal du i en lang bue udenomkring dem med højt fedtindhold.

 

Hvis du vælger at spise en proteinbar, så sørg for at drikke vand til. Proteinbarerne består ofte af proteinpulver, og derfor kan de virke tøre i munden. Drik gerne en halv liter vand før indtagelse og en halv vand liter efter træning.

Nogle hjemmesider skriver at proteinbarer er tilskud til den daglige kost. For mig er det ikke et tilskud, men derimod en bar, som indeholder makronæringsstoffer, der kan hjælpe dig på vej.

Hvis du går den naturlige vej og vil bruge fødevarer, kan du bruge: Mælkeprodukter eks. hytteost og fromaise fraise er gode alternativer til at få protein. Derudover anbefales fisk, grønne grøntsager og bønner.Hvis du ikke lige er i humør til at æde hytteost eller tunsalat kl. 8 til morgentræningen, er en proteinbar et fint supplement. De fås desuden i flere smagsvarianter, så der er noget for alle.

Den prøvepakke som dumpede ind på redaktionen, indeholdt flere forskellige. Jeg kan især anbefale "Æble og yogurt" da den faktisk smager som en almindelig candybar. Hvis du ikke er til æble er der bl.a. Caramel, chokolade, mandler, jordbær, banan osv.

Helt grundlæggende er en proteinbar bedre end ingenting. De er nemme at have med i tasken, og så fåes de i mange forskellige varianter. Du kan også få barer med slowrelease, som giver op til 3 timers tilførsel af protein - men det er helt op til dig selv at finde ud af, hvilken kombination der er den rette for dig.

Connery.dk proteindrik

Vil du hellere selv lave proteindrik, og har overskud til det, er her en opskrift, som jeg selv bruger når jeg vil have ekstra protein:

 

1 dl fløde

3 dl. sødmælk

Frugtsmag (eks. ribenasaft)

1 dl. ymer

Evt. sukker til at afbalancere smagen.

 

Bland ingredienserne sammen, og hæld det på plasticflasker eventuelt med en tragt. 

Fordi det er mælkesyreprodukter, vil din fordøjelse være tip top :)

Konklusion: Hvis du ikke føler, du har tid eller overskud til at fremstille dit eget, så er en proteinbar et rigtig godt alternativ.

ANNONCE
Om Proteinbar prøvepakken

Vi fik prøvepakken tilsendt til redaktionen fra Proteinbaren.dk

Prøvepakken koster 89 kr. og indeholder:

- 2 stk. Nutramino Proteinbar Soft (Kokos/Chokolade og Æble/Yoghurt). 20 g. protein!

- 2 stk. Nutramino Proteinbar Crispy (Chokolade/Karamel og Chokolade/Banan). 20,2 g. protein!

- 1 stk. Nutramino Proteinbar Deluxe (Chokolade med mandler og karamel). 18 g. protein

Prøvepakken findes her

ANNONCE
Del

Seneste nyt