Connery

Pro Gamer folder sig ud

Semi-dokumentaren Pure Pwnage (læs: pure ownage) viser en mand der tager sine computerspil seriøst.

En dag rettede canadieren Kyle sit videokamera mod sin meget computerspilsinteresserede kammerat Jeremy. Det kom der en anderledes og underholdende fortælling ud af. En historie om det liv og de tanker en såkaldt Pro Gamer har.
Pro Gamer folder sig ud
Pure Pwnage er ikke din normale gang tv underholdning, det finder du hurtigt ud af. Hovedpersonen Jeremy spiller vanvittigt meget computer, og har faktisk ingen andre interesser. Det skulle da lige være at fortælle om sin passion foran et kamera.

Jeremys dag handler mest om at "pwn n00bs", hvis han selv skulle sige det. På almindeligt dansk skal det forstås som "eje/besejre nybegyndere" i computerspil.

Jeremys sprog er under voldsom indflydelse af det såkaldte leet-speak, en slags sprog for nørder, som man ellers kun ser på skrift i særlige kroge af internettet. Men Jeremy taler altså sådan. Derfor er det næsten også en nødvendighed at downloade VobSub-tekster til de forskellige afsnit. De findes endda på dansk til de fleste afsnit.
ANNONCE
Pro Gamer folder sig ud
Serien ligger til fri download på hjemmesiden Pure Pwnage, hvor der indtil videre er kommet syv afsnit, og et ottende er på vej. Kvaliteten er generelt stigende, efterhånden som serien har modnet, og den har fået en stor samling trofaste seere. Forleden fik programmet flere siders omtale i en Editorial på det store hardwaresite Tomshardware.com.

Første afsnit lader Jeremy tale om sin stil og sit foretrukne spil C&C Generals: Zero Hour. Han forklarer hvordan han bl.a. arbejder med sin "micro", dvs. sit fingerarbejde på tastaturet for at forbedre sit spil. I andet afsnit lader kameramand og produceren Kyle en række piger fortælle deres holdning om ekstrem gaming. Dernæst følger vi Jeremy i byen på scoreforsøg. Absolut anderledes underholdning!

Som serien skrider frem møder man flere andre personer fra Jeremys omgangskreds, bl.a. den endnu mere opkørte gamer Doug, som jeg ellers vil lade stå ubeskrevet her. Den mand skal opleves.
ANNONCE
Pro Gamer folder sig ud
Pure Pwnage er et eksempel på hvor langt man kan nå på nettet, uden at bruge mange penge på produktion og markedsføring. Der følges ikke gammelkendte regler fra tv, men i stedet udnyttes net-mediet til fulde. Bl.a. er afsnittene af varierende længde, så de ikke nødvendigvis skal strækkes til en bestemt længde, for at fylde sendefladen. Tekster findes desuden på de fleste større sprog. Dette koncept vil flere andre utvivlsom benytte til andre produktioner i fremtiden.

Om Pure Pwnage er underholdning eller forargende skal dog være op til den enkelte at bedømme. De fleste almindelige computerspillere vil nok kunne genkende et eller andet i serien.

"You can train a n00b, but he'll just be a trained n00b..." (citat: Jeremy)
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce