Connery

Prince of Persia: Warrior Within

Drømmer du også om at hoppe rundt som en anden akrobat, mens du hugger hovedet af monstre?

6 ud af 6 stjerner
Prince of Persia: Warrior Within
I disse tider, hvor tøsespil som The Sims af en eller anden latterlig grund har stor fremgang, så er det rart, at der stadig bliver lavet drengerøvsspil til os, som fx Prince of Persia: Warrior Within!

Jeg er forelsket! Ja, det lyder måske drastisk og vil sikkert overraske de fleste, men sjældent har jeg oplevet et så gennemført og veludviklet spil. Det er en fryd at spille og holder mig fanget til skærmen, som kun porno normalt kan...

Historien

"The Prince", som er vores hovedperson, er kommet hjem fra sin rejse, som faktisk var forgængeren til Warrior Within, nemlig The Sands of Time.

Historien bygger videre på, at man desværre er kommet til at stjæle "The Sands of Time", som har forvandlet alle rigets indbyggere til monstre, undtagen én selv og nogle få andre.

I slutningen af "The Sands of Time" får man rettet op på sin fejl, men da prinsen vender hjem, bliver han konstant jagtet af "The Dahaka", som er et udødeligt, overnaturligt væsen, der for enhver pris vil dræbe prinsen på grund af hans fejltagelse med "The Sands of Time".

Prinsen opsøger hjælp hos en ældre, klog mand, der desværre giver ham de dårlige nyheder, at man ikke kan ændre sin skæbne, og at prinsen derfor helt sikkert vil blive dræbt af "The Dahaka" - før eller siden.

Den eneste måde, prinsen kan overleve den sikre død, er at rejse tilbage i tiden til, hvor "The Sands of Time" blev lavet, og sørge for, at det aldrig sker.
ANNONCE
Prince of Persia: Warrior Within
Gameplay

Hvis man skal sammenligne Prince of Persia: Warrior Within med andre spil, så kan det nok nærmest beskrives som en blanding af Tombraider-serien, Devil May Cry og The Matrix.

Man skal nærmest rundt på en forhindringsbane, hvor man skal hoppe fra klippe til klippe, svinge sig i bar, balancere på grene, undgå fælder og selvfølgelig massakrere monstre.

Det, der bare gør det så ultrafedt, er måden, man skal styre det på. For det første skal man have et joypad. Derefter skal man bruge en god rum tid på at blive ét med det. For man skal være rap på knapperne for at overleve i Prince of Persia: Warrior Within. Når man føler sig klar, skal man kaste sig ud i matrix-lignende bevægelser. For den gode prins har en del akrobatiske færdigheder.

Han kan blandt andet løbe sidelæns på mure, hoppe vildt omkring og meget mere. Disse akrobatiske færdigheder skal man så kombinere med de ufatteligt mange slagkombinationer, der findes. Enten kan man vælge at have ét våben og så kunne kaste og holde på modstanderne udover enkeltslag, eller også kan man bruge to våben, som resulterer i mere kraftige slagkombinationer.

Visse slagkombinationer medfører, at det hele bliver vist i slowmotion, hvilket giver det en fed matrix-effekt. Som spillet skrider frem, opnår man nye færdigheder. Blandt andet får man muligheden for at skrue tiden tilbage i et vist omfang, hvis man kommer til at falde fra et højt sted og dør. Senere får man mulighed for at sætte farten ned for alle andre end én selv. Derved kan man dræbe 7 monstre, inden de har nået at få paraderne op! Fedt!
ANNONCE
Prince of Persia: Warrior Within
Grafik, lyd og alt det der

Intet mindre end sublimt betegner grafik og lyd. På min computer (P4 2800, 1GB RAM, Radeon 9800 Pro) kan jeg spille Prince of Persia: Warrior Within i 1600*1200 med alle indstillinger på maks, uden at det bare hakker det mindste. Og det er vildt i betragtning af hvor store, de scenarier, man bevæger sig i, er.

En detalje, som gør mig helt tosset i trussen, er, at hele herligheden er blandet med fed rock musik. Der er altså ikke noget bedre end at lave en dobbelt saltomortale, sætte af fra væggen og hugge hovedet af et monster, samtidigt med at rocken brager ud af højtalerne. Simpelthen smukt!

Spillet er ret svært, og man skal indstille sig på at loade mange gange. Man kan desværre kun gemme ved specielle drikkefontæner, hvilket samtidigt giver prinsen fuld energi. Men selvom det er svært, og man skal loade mange gange, så er det bare et fantastisk spil, der holder en klistret til skærmen i mange timer.

Prince of Persia: Warrior Within får derfor topkarakter, og jeg anbefaler varmt spillet til alle!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce