Connery

Prime Video tager hul på Premier League i Danmark: Ambitiøse planer for fodboldfans

Her er dækningsplanen og kommentatorholdet

Prime Video har officielt annonceret deres indtog på det danske marked for livesport, med en ny aftale om at vise Premier League-fodbold. Det har nu været en kendt aftale i nogen tid, men i dag har Prime afsløret helt håndgribelige planer for deres setup. 

Der er to primære ting at forholde sig til som Premier League fans - og så en hel sending af bonusinfo, som sagtens kunne gå hen og gøre fodboldkampene endnu sjovere. 

1. Prisen for Prime Video med deres udsnit af livekampe forbliver uændret: Prime Video koster 59 kroner om måneden for hele pakken. 

2. Prime, som har opkøbt deres del af rettighederne fra kriseramte Viaplay, har også valgt at gøre brug af en del af Viaplays eksisterende setup til deres lørsdgskampe.

Studiet bliver et andet, men værterne bliver Signe Vasgaard, Peter Grønborg og Jesper Simo. Kommentatorerne veksler imellem Carsten Sæby, Peter Grønborg, Jonas Helmy, Jes Holm, Jesper Simo og Niels Christian Frederiksen  og ekspertopstillingen kommer til at spænde over Jan Mølby, Peter Kjær, Allan Kuhn, Francis Dickoh, Per Frimann, Stig Tøfting, Martin Jørgensen, Brian Laudrup og Thomas Gravesen. Altså ikke meget ulig Viaplay.

Her er Primes strategi for sportsdækning

Prime Video er ikke nogen novice, når det kommer til live sportsrettigheder. Som Marco Foroni, Sports Business Lead hos Prime Video, forklarede, har tjenesten allerede gjort sig bemærket i lande som Storbritannien, Tyskland og Italien, hvor de har sikret sig rettigheder til Champions League, NFL og andre store sportsbegivenheder. Altså arbejder man ud fra at sikre dækning af livesport, ud fra hvad kunderne ønsker lokalt. I Danmark har Prime Video tydeligvis set potentialet i Premier League, en liga med en massiv fanskare, der spænder fra København til Skagen.

Prime Videos strategi i Danmark vil fokusere på at vise udvalgte Premier League-kampe med start fra denne sæson. Deres rettighedspakke inkluderer eksklusive rettigheder til en ugentlig kamp, som typisk vil være den tidlige lørdagskamp klokken 13:30. Det i tidsslot er ifølge statistikkerne kendt for at levere nogle af de mest spændende opgør, ofte mellem de store hold i ligaen, hvilket gør det til et must-see for fodboldfans.

ANNONCE
Prime Video - Prime Video tager hul på Premier League i Danmark: Ambitiøse planer for fodboldfans Prime Video

Teknologiske forbedringer og AI-features til livekampe

En af de største fordele ved at se live sport på Prime Video, hvis man spørger dem selv, er de teknologiske features, som platformen tilbyder.

Amazon er først og fremmest en teknologivirksomhed, og det ses tydeligt i deres tilgang til sportsstreaming. Her er nogle af de vigtigste funktioner, som seerne kan se frem til:

Rapid Recap: Vi kender det alle. Man kommer for sent til kampstart, men vil stadig gerne følge med i, hvad der er sket. Med Rapid Recap-funktionen behøver man ikke længere bekymre sig om at have misset afgørende øjeblikke. Funktionen bruger kunstig intelligens til at generere en tilpasset video med de vigtigste øjeblikke fra kampen, indtil man hopper ind i live-dækningen. Det betyder, at du kan få en hurtig opdatering på, hvad du har misset, uden at skulle spole frem og tilbage.

X-ray: En af de mest imponerende funktioner ved Prime Video (generelt) er X-ray. I livesport giver funktionen dig adgang til detaljerede oplysninger i realtid, såsom spillerstatistikker, holdopstillinger og kampinformationer, uden at du behøver forlade kampens live action. Med et enkelt tryk kan du dykke ned i dybdegående data om kampens aktører. Det er ideelt for de mere nørdede fans, der elsker at analysere spillet i detaljer.

Lav latenstid og høj billedkvalitet: Der er intet værre end at få kampens højdepunkter spoilet på sociale medier, fordi din stream er forsinket. Prime Video fortæller at de bruger avanceret teknologi til at sikre, at der er minimal forsinkelse mellem det, der sker på banen, og det, der vises på skærmen. Dette sikrer, at seerne får billedet leveret hurtigere end traditionel satellit- eller kabel-tv, samtidig med at der leveres en skarp og højopløst billedkvalitet. 

Hvad er Primes plan?

For de, der allerede er Prime-abonnenter, er Premier League-kampene en ekstra bonus, der gør abonnementet endnu mere værdifuldt. For nye kunder kan det være en afgørende faktor, der får dem til at vælge Prime Video fremfor andre tjenester. Det er klart, at Amazon satser på at tiltrække både nye og eksisterende fodboldfans med det nye tilbud.

Kommende kampe på Prime Video

Ipswich Town vs Liverpool
Brighton vs Manchester United
Arsenal vs Brighton
Southampton vs Manchester United
West Ham United vs Chelsea
Newcastle United vs Manchester City
Crystal Palace vs Liverpool 
Tottenham Hotspur vs West Ham United

ANNONCE
Del

Seneste nyt