Alkohol
Premium rom: Nye, mørke dråber fra Angostura 1787
Angosturas nyeste kæledægge.
For kort tid siden lancerede Angostura en ny premium-rom i deres sortiment, som landede på markedet i form af en 15 år gammel sag under navnet Angostura 1787.
’Angostura’ er ofte noget, de fleste med en bitter, man bruger i diverse kreative drinks, men firmaet står også bag nogle af markedets bedste romvarianter. De mørke dråber er en velkomponeret og nøje udvalgt blanding af rom fra House of Angostura i Trinidad, som alle har lagret i 15 år i tønder med forkullet indre.
Denne nye kreation har fået sit navn efter en hyldest til Trinidads første sukkermølle, som blev etableret i 1787. Opskriften er blevet forfinet og videreudviklet over 130 år, hvor tvillingeøerne Trinidad og Tobago for alvor viser deres værd.
Vi var så heldige at få en flaske sendt til kontoret, som gav Connery-teamet en mulighed for at smage på sagerne. Der var bred enighed om, at den rette lagring har en formidabel effekt på rommen. Den 15-årige proces giver afkast i form af bløde nuancer af sødlige frugter og den klassiske ’egede’ smag uden at brænde for meget i gennem på alkoholen som så mange andre lidt billigere produkter.
Selv med sin dybe mahogni/bronzefarvede udseende er rommen ganske mild på trods af en alkoholprocent på 40. Smagen er afrundet, men fyldig og fyldt med undertoner af sødme og kant.
Pris: 650 kroner
Launch i Danmark: 17. oktober 2016
www.angostura.dk
Selvom en kort bemærkning fløj ud i luften fra en af de nyansatte om, at den ville være ideel med lidt cola – hvorefter vi tog vedkommende ud i baglokalet og skød knoppen af personen – så var der bred enighed om, at smagen er i centrum. Ment på den måde, at den er velbalanceret i sin struktur og yderst ideel til ’sipping.’