Connery

Portugal og Grækenland i finalen

Så er semifinalerne ovre og Grækenland og Portugal er gået videre til finalen.

I forgårs røg Portugal videre efter at have besejret Holland og i går besejrede Grækenland tjekkerne og røg videre til finalen

Det er første gang siden 1984, at en værtsnation er kommet til finalen i EM. Sidste gang var det Frankrig og denne gang var det så Portugals tur.

Efter 25 minutters spil får Christiano Ronaldo portugiserne i front med et flot mål, 1-0 til Portugal. I 57. minut gjorde Nuno Maniche det 2-0. Dette var på et hjørnespark hvor han 'slog' Edwin van der Sar og sendte bolden i mål fra langt væk. Hollands mål skyldes at Jorge Andrade skød bolden forbi sin egen målmand, da han forsøgte at forhindre Giovanni Van Bronckhorst i at score. Ikke så imponerende, men om ikke andet, så vandt portugiserne 2-1 og kunne gå glade fra stadion.

Den portugisiske træner Luiz Felipe Scolari følte, at sejren var fuldt fortjent: "Vi fortjente at vinde". Scolari bliver som træner for holdet indtil 2006.

Den 19-årige Ronaldo er lykkelig over Portugals finaleplads: "Det er en fantastisk følelse at have nået finalen, det er en drøm der bliver til virkelighed for enhver spiller".

"Jeg talte med Ruud van Nistelrooy han ønskede mig tillykke efter kampen for min gode præstation og ønskede mig mange gange held og lykke med finalen". "Jeg sagde til ham at vi ses i Manchester".
ANNONCE
Da kampen gik i gang tror jeg ikke der var nogen der havde forstillet sig at den ville ende 0-0 i den ordinære spilletid. Der var virkelig knald på og det var især tjekkerne der kæmpede bravt. For at lave en sammenligning på de to lande kan man se på hvor mange skud på mål hvert land havde. Tjekkerne havde hele 16 skud på mål mod Grækenlands 5.

I slutningen af den første af de to perioder af overtid scorede Traianos Dellas. Og som 'silver gold' reglen siger, hvis et team fører efter første periode slutter spillet. Nu skal Grækenland så i finalen og møde Portugal som de faktisk allerede har slået i denne turnerings start, så det bliver spændende om de kan gøre det igen.

"Det vil blive en meget anderledes kamp", siger Dellas. "Vi vil møde et stærkere Portugal, men de vil være oppe imod et Grækenland med større sjæl".

Rehhagel siger: "Vi vil tage os et glas vin med vores koner og fra i morgen af vil vi fokusere på finalen".