Connery

Port Ellen-destilleri genopliver skotsk whiskyhistorie efter 40 år i skyggerne

Historisk whisky vågner fra sin slumren!

Efter mere end 40 års tavshed har Port Ellen-destilleriet på Islay rejst sig fra asken som en legendarisk fønix af gyldne dråber, og det er ikke bare genåbningen af et destilleri, det er genfødslen af en æra.

Diageo, en velkendt størrelse inden for spiritusverdenen, har investeret tungt i skotske whiskydestillerier, og genopbygningen af Port Ellen er kronjuvelen i deres indsats.

Dette ikoniske destilleri, grundlagt tilbage i 1825 på Islays sydkyst, har altid været en banebryder. Det var det første destilleri, der eksporterede skotsk whisky til Nordamerika, og dets røgede spiritus var en vigtig komponent i mange blendede whiskyer.

Men i 1983 standsede produktionen, og destilleriet forsvandt stille og roligt ind i historiebøgerne.

Nu har Port Ellen gennemgået en episk transformation, bevarende sin arv, men rettet mod en spændende fremtid. Det ultramoderne destilleri smelter sammen med Islay's betagende kystlinje og Carraig Fhada-fyrtårnet og repræsenterer et nyt kapitel i skotsk whiskysaga.

Med nye Phoenix-kedler, der genopliver destilleriets hjerte, og et laboratorium dedikeret til at udforske smag, er Port Ellen klar til at udfordre konventionerne og skrive et nyt "atlas over røg".

Alt dette sker med fokus på bæredygtighed, som destilleriet er klimaneutralt og stolt af at støtte Diageos Society 2030 Spirit of Progress-planer.

I spidsen for dette eventyr står masterdestilleren Ali McDonald, der forpligter sig til at ære Port Ellens fortid samtidig med at han skaber fremtidens whisky.

Og med Aimée Morrison som mesterblender ved roret er fremtiden for Port Ellen fuld af løfter om innovation og kvalitet.

Port Ellen ønsker at åbne dørene for whiskyentusiaster fra hele verden og give dem en uforglemmelig oplevelse. Fra privat rundvisning til åbent hus arrangementer vil destilleriet invitere besøgende til at opleve enestående smagsoplevelser og historiske whiskyskatter.

Så hvis du er klar til at genopdage historien og smagen af skotsk whisky, så tag med på en rejse til Port Ellen Destilleri og oplev genfødslen af en legende.

ANNONCE
Del

Seneste nyt