Connery

Poker

En introducerende guide til det efterhånden ret berømte spil - Poker

Poker - Shuffle up and deal

Som de fleste brugere her på siden nok har erfaret, så er poker blevet den helt store dille blandt alle gamblerlystne svende og møer. Og ligesom der som bekendt kun er én vinder i sport, så er der også kun én vinder i poker. Derfor må der være en del, som har prøvet at tabe, eller måske mere diplomatisk sagt; været uheldige i spillets mange facetter. Derfor må det være på tide, at Connery får sin egen pokerguide, for at det er blandt Connerys brugere, at landets mest vindende spillere findes. De fleste, som interesserer sig for poker, har formentlig stiftet bekendtskab med stilen Texas Hold'em, som efterhånden er blevet den mest populære udgave af poker. Udover Texas Hold'em findes der utallige andre varianter af poker. Blandt de mere kendte udgaver er bl.a.: 7 card stud, Draw poker, Omaha, Caribbean stud o.a. Men Texas Hold'em er som sagt den mest udbredte variant, selv om både draw- og stud-udgaven også er populære.
ANNONCE
Poker
For for at kunne træffe de rigtige beslutninger og vinde i poker er det vigtigt at have så meget information som muligt. Derfor kommer her en kort gennemgang af pokerhistorien. Der er stort set lige så mange forskellige udgaver af pokerhistorien, som der er spillere; men der er et par stykker, der går igen. Nogle mener, at poker stammer fra et fransk spil ved navn "poque"; andre mener, at det stammer fra et tysk spil ved navn "pochspiel".

Historien om poker er derfor mest interessant, hvis man kigger på baggrunden for den nyere del af pokerhistorien. For at finde den skal vi tilbage til starten af forrige århundrede, hvor det blev legalt at spille poker i Californien. Som følge deraf blev poker blandt mange det foretrukne spil.

Stille og roligt har poker siden udviklet sig til en milliardindustri, og med Internettets fremkomst i de tidlige 90'ere eksploderede interessen for poker. Især det stigende antal hjemmesider på nettet, hvor man kan spille poker, har haft en stor andel i det voksende antal pokerspillere. Og så er vi fremme ved dags dato, hvor det næste skridt i pokerhistorien formentlig hænger sammen med en (forhåbentlig) fremtidig ophævning af Statens monopol på spil.

Men nu til det sjove: selve spillet. Da der som nævnt er utallige udgaver af poker, har jeg valgt at udforme guiden på baggrund af Texas Hold'em, som tidligere nævnt er den mest populære.

Som alle pokerudgaver starter Texas Hold'em med, at man får kort på hånden, i dette tilfælde 2. Herefter er der en såkaldt "betting round" (byderunde), hvor de forskellige spillere byder ind alt efter, om deres kort er gode eller ej. (Check linket for at se en rangering af de mulige kort-kombinationer)

Når alle har "bettet" (eller budt på dansk), kommer der tre kort på bordet, kaldet "the flop", og herefter er der igen en betting round.

Efter at alle tilbageværende spillere har bettet, bliver der vendt endnu et kort på bordet, kaldet "the turn". Endnu en betting round foregår herefter.

Et sidste kort bliver vendt på bordet, også kendt som "the river". Herefter foregår en sidste betting round, hvorefter de tilbageværende spillere viser deres kort. Den bedste kombination vinder sjovt nok!

I hver betting round har du som spiller flere muligheder: Du kan checke (= stå), du kan bette (= byde), eller du kan raise (= forhøje).
ANNONCE
Poker
For at sikre en vis progression i spillet er der også såkaldte "blinds" med i spillet, nemlig Big Blind og Small Blind, som er tvungne bets. Small Blind er altid den til venstre for Dealeren (ham, der giver kort) og Big Blind den til venstre for Small Blind. Efterhånden som spillet skrider frem, stiger disse blinds for fortsat at holde gang i spillet.

En mere grundig og regelret gennemgang af Texas Hold"em og de andre udgaver samt anden information om poker kan findes på linket nederst i artiklen, under "Pokerchart".

God fornøjelse!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce