Connery

Poker Strategi Del 1: Starthænder

Vi starter guiden i poker strategi, med de mest gængse og profitable starthænder. VIGTIGT: Lær hvordan du undgår at tabe penge når du starter med at spille poker.

Vi starter guiden i den basale pokerstrategi med starthænderne som det naturlige udgangspunkt.
I Texas Holdem, er det meget vigtigt at være god til at vælge sine starthænder.
Poker Strategi Del 1: Starthænder
Det handler ganske simpelt om at vælge de gode hænder i stedet for de dårlige, og folde de dårlige hænder når du får dem. Dette er vigtigt, da det forhindrer dig i at være med i en masse puljer med middelmådige hænder, som kan medføre store tab. I poker er det altid de gode hænder der er næstbedst man taber penge på.

Nogle starthænder vinder flere hænder end andre, selvom at enhver hånd kan vinde i poker. Altså hvis man holder sig til de gode hænder vil man se resultatet i det lange løb.

Gode starthænder er typisk store par og store connectede kort. I topper har vi AA, KK, QQ, AKs. Det lille "s" betyder at kortene er i samme kulør. Disse hænder skal altid raises før floppet, også selvom der er hævet før det bliver din tur.

Udover disse er andre profitable starthænder AK, AQs, AJs, KQs JJ og TT. Hvis du i cash games, holder dig til disse ti starthænder er du godt på vej til at spille profitabelt online poker på de lave limits.
Det vigtige er at raise dem når du får dem, og især også på floppet. Altså når du er ny inden for poker bør du som udgangspunkt holde dig til disse ti starthænder.

Vigtigt Fordi?
Dit valg af starthænder er vigtigt fordi det beskytter dig imod nogle svære beslutninger på floppet og derefter. Et nøgle eksempel kan være KT. Vi beslutter at kalde et raise fra knappen, og floppet siger K82. Vores modstander better, og vi kalder fordi vi har ramt top par. Hvis vi fx. siger turn 4 og river 7, uden nævneværdige flush træk, har vi stadig en hånd vi vil kalde bets fra. Problemet er at hånden der bliver bettet med fra din modstander ofte vil være et par konger med en bedre kicker.

Det er en nøgle til spillet som begynder at beskytte sig selv imod tab med top par + en dårligere kicker end din modstander.

Imens du spiller texas holdem poker, og tilegner dig mere erfaring, kan du også begynde at eksperimentere med at udvide dit valg af starthænder. Husk dog at når du går ind i pots uden at have noget er der også en stor chance for at du forlader den uden at have noget.

Et åbenlyst næste skridt er at spille middel og små par fra start, såfremt dine modstandere sidder med 100 BB, da du rammer tre ens hver 8.ende gang, og andre spillere sjældent frygter 3eren på et AQ3 flop, hvis du fx. sidder med 33 på hånden.

Men altså hold dig til de gode top 10 hænder i begyndelsen, da der ofte er tale om en lære periode hvor det handler om at minimere sine tab.

Næste gang kigger vi nærmere på positionsspil.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce