Connery

Podspeakers er løse på tråden [Test]

Deres flirten med bluetooth er ihvertfald fræk...

5 ud af 6 stjerner
Da SmallPod ownede min spisestue - Podspeakers er løse på tråden [Test] Da SmallPod ownede min spisestue
Fact: Hvis du ikke vidste det, er det faktisk det danske firma Scandyna der sidder på de ikoniske Podspeakers i dag.

Jeg vil starte med at indrømme at jeg altid har været ret vild med Podspeaker-designet. Jo, det er lidt af en smagssag, og nogle mænd sværger stærkt til store firkantede trækasser når det kommer til højtalere. Der er jeg en smule mere medgørlig, men når det så er sagt, er det stadig; lyd først - design sekundært.

I denne test har jeg haft fokus på to af Scandynas produkter, nemlig SmallPod Bluetooth og MicroPod SE Bluetooth.
Jeg har valgt at splitte testen op i 3 dele: Brugervenlighed, Lyd og Pris/Design - og da det eneste der er nogenlunde fælles for de to højtalersæt er fremgangsmåde og brugervenlighed vil jeg starte ud med denne.
ANNONCE
SmallPod øverst, MicroPod nederst. - Podspeakers er løse på tråden [Test] SmallPod øverst, MicroPod nederst.

Generelt

Begge højtalersæt er praktisk talt plug and play, de skal kobles til strømforsyning, og forbindes med hinanden via medfølgende højtalerkabel. Easy Peasy. Når dette er gjort kan man koble op med sit bluetooth device, typisk smartphone eller PC - og efter en pæn velkomsthilsen er højtalerene klar til at spille.
Begge højtalersæt har også udgang til aktiv subwoofer, der med rette kunne være Scandynas egen BassStation eller MicroPod sub. 

Brugermanualen guider dig lynhurtigt igennem eventuelle problemer, som kunne være: Mit device beder om en kode? Okay - den er altid 0000. Andre problemer opstår nærmest ikke, og jeg har ikke kunne fremprovokere nogen, selvom jeg har prøvet.


Brugervenlighed: SmallPod Bluetooth

SmallPod er en smule bedre udstyret end lillebror. Det udstyr manifesterer sig i en fjernbetjening, der kan bruges til at skifte mellem AUX lyd og Bluetooth, men som samtidig kan bruges til play/pause og til at skifte mellem sange - Når der spilles fra bluetooth, vel at mærke.

Brugervenlighed: MicroPod Bluetooth

MicroPod er praktisk talt plug and play. Der er selvfølgelig en AUX indgang, så du kan koble analog lydsignal til - dette kan være nødvendigt i nogle situationer, og det kommer jeg nærmere ind på i næste afsnit. På bagsiden har MicroPod også en volume/off knap, der styrer den maximale lydstyrke, noget der er godt at ha, så man ikke risikerer at smadre dem med for meget power.

ANNONCE
Podspeakers er løse på tråden [Test]

Lyd: MicroPod Bluetooth

MicroPod er som navnet antyder, en ret lille højtaler. Af samme grund har jeg valgt at teste den, primært som PC højtaler/ihvertfald på kontoret. 
Men selvom højtaleren er lille er lyden faktisk slående stor!
MicroPods har ikke det fjerneste problem med at levere rigeligt med power og fylde når jeg sidder ved skrivebordet og følger godt med til at spille mit lille hjemmekontor op, men begynder man at trække dem op på fest-i-lejligheden niveau kan de altså ikke helt følge med. Hvilket jeg heller ikke havde forventet...
MicroPod leverer helt sikkert lyd som en solid lille højtaler, der passer perfekt til kontoret og andre tilsvarende mindre rum.

Lyd: SmallPod Bluetooth

SmallPod har en fornuftig størrelse og er i en klasse hvor man sagtens kan se den som frontspeakers i et surround setup, eller som stand-alone stereo højtalere.
Jeg har testet SmallPod som musikanlæg, og har i en periode tilsidesat mine store Yamaha gulvhøjtalere for dette lækre par istedet. Er jeg overrasket over den gode lyd? Nej. Er jeg overrasket over hvor let det er at høre musik lige pludselig? JA!
Det første jeg gør når jeg kommer ind af døren efter arbejde er at koble mig på højtalerenes bluetooth forbindelse, og i løbet af under 10 sekunder efter jeg er kommet ind af døren kører min yndlingsplayliste fra Spotify. Det er virkelig let - især fordi jeg i en årrække kun har hørt CD'er fra min PS3 og fordi det musik jeg har streamet har betydet at jeg skulle hen forbi min forstærker og plugge et jackstick i min telefon. Af samme grund er jeg også frygtelig ked af at jeg skal aflevere de dejlige SmallPods igen, men sådan er livet jo. Men det er virkelig virkelig let, og i den tid jeg har testet højtalerene har jeg hørt dobbelt så meget musik som normalt, og det er POSITIVT som bare pokkers.

SmallPod leverer en virkelig fyldig og sprød lyd, der faktisk afstemmer det frække design ganske glimrende, og medmindre man er total bassfreak er de rigeligt højtspillende til de fleste privatfester, Luftguitarsessions - men til en filmaften hører alligevel en subwoofer.

Men, og lille men. Et sted hvor bluetooth forbindelsen ikke spiller optimalt(begge højtalere) er ved film. Bluetooth har nemlig en ganske mærkbar forsinkelse i lyden og derfor skal man lige kigge lidt nærmere på hvilken afspiller man bruger. HVIS altså man insisterer på at bruge bluetooth forbindelsen her. VLC-player klarede tricket for mig, for så kunne jeg tilpasse billedsporet til lydforsinkelsen, og det tog kun 30 sekunders googling at finde ud af.
Alternativt ville jeg nok anbefale kablet afspilning ved film og tv - og det er som regel lige for at gøre, hvor højtalere alligvel er placeret i nærheden.
ANNONCE
Podspeakers er løse på tråden [Test]

Pris/Design: MicroPod BT

Der er ingen tvivl om at Podspeakers modellerne er i familie. Den lille MicroPod der er opbygget af to små elementer er ikke meget større end en Hoptimist (se billede) men formår alligevel at levere lækker lyd i lækker indpakning. Der er ingen tvivl om at du også for lov at betale en smule for designet når du køber disse højtalere, men så har du også en højtaler, der modsat den gængse PC-højtaler, vil få kommentarer og beundring med på vejen. 
MicroPod kommer med Aluspikes, der løfter den i en nødvendig højde når de står på bordet, men kan dog bruges uden. 

Pris/Design: SmallPod BT

SmallPod har det klassiske og let genkendelige design, der for alvor har gjort Podspeakers populære rundt omkring i stilbevidste hjem, verden over. Designet har i den grad fundet vej ind i indretningsarkitekternes hoveder og man ser dem i mange super lækre settings. Og netop fordi designet er så ikonisk betyder det at det kan tilføre de fleste hjem lidt ekstra kant eller bryde lidt med noget helt stramt, alt efter indretningsstil - podspeakeren passer nemlig både ind i helt rene scenarier med minimal skandinavisk stil, men også i mere spraglede farverige settings - som eksempelvis undertegnedes slagmark af gamle studiemøbler der står for fald og andet kitsch. Prismæssigt følger SmallPod samme vej som MicroPod, og den dobbelte pris i forhold til lillebror giver både et om en mere ikonisk design også en højere, bedre lyd.
Også SmallPod kommer med aluminiumsspikes, men her føler jeg ikke at de har den samme nødvendighed som MicroPod, men mere er et spørgsmål om hvor man skal have passet højtaleren ind henne.
ANNONCE

Bedømmelsen

Afgørelsens time er kommet. Vi vil alle gerne vide det.. Hvor mange ninjas skal hver af disse højtalersæt hive med hjem til familien?

MicroPod Bluetooth
MicroPod er en sød lille højtaler, med en overraskende lyd. Den er virkelig let at gå til, og virker så absolut efter henseende - Desværre har den ikke fjernbetjening og kan heller ikke veksle imellem aux indgangen og bluetooth forbindelsen. Til en pris på 1999,- per sæt er det en ganske overkommelig pris at starte sin Podspeaker-samling med. 4 ud af 6 ninjas rocker med til musikken.

SmallPod Bluetooth
SmallPod er en lækker højtaler der i den grad gør det let at høre god musik. Fjernbetjening gør verden til et lettere sted, og muligheden for at skifte mellem aux og bluetooth er til stede her - +point for det! Lyden er solid og kan sagtens spille stue/køkken/andre større rum op til fest, og så får man altså bare det lækre genkendelige podspeaker-design. Selvom bluetooth teknologien sætter lidt begrænsninger for filmstreaming er der dog workarounds, så det faktisk kan lade sig gøre - den nemmeste er kablet forbindelse. SmallPod er selvfølgelig i en anden liga en lillebror, men til trods for den tilsvarende højere pris, får man altså også lige det ekstra, der placerer højtalersættet på 5 ud af 6 ninjas. Hvad skal der til for en 6'er? Byt Bluetooth ud med WiFi.

Bonusinfo til syvsovere: Hvis man glemmer at slukke bluetooth forbindelsen inden man går i seng kører smartphone alarmen over højtalerne. GODMORGEN blev der sagt.
ANNONCE
Mere podspeakers på: Podspeakers.dk
Facebook: /Podspeakers

MicroPod SE BT Active

Output: 2x20 watt ved 4 ohm
Inputs: Bluetooth, Analog stereo indgang via phone jack stik.
Frekvensområde: 20Hz- 20 KHz
Enheder: 3" Kevlar-woofer,  3/4" soft dome diskant
Størrelse: W125xH160xD114mm
Vejl. Pris: 1999,- kr per sæt

SmallPod Bluetooth
Output:2x40 watt ved 4 ohm
Inputs: Bluetooth, Analog indgang via Phone Jack stik.
Frekvensområde: 20Hz - 20KHz
Enheder: 4" 25mm kevlar cone, 3/4" silk dome
Størrelse: W157xH295xD160mm
Vejl. Pris: 3999,- kr per sæt
ANNONCE
Del

Seneste nyt