Connery

PlayStation opkøber kendt spilstudie for 24 milliarder kroner

Konsolkrigen lever!

Selvom Microsoft og Sony ikke vil være ved det, tyder det på at "konsolkrigen" mellem Xbox og PlayStation lever i bedste velgående - den har blot bredt sig videre end de originale paltoforme, hvor krigen i første omgang blev kæmpet. 

Sony Interactive Entertainment kunne den 31. januar annoncere, at de har købt spiludvikleren Bungie for 3.6 milliarder dollars (24 milliarder kroner). 

Bungie er udviklerene bag det populære multiplayer-spil Destiny 2. Den virksomhed har været igennem en del, før deres nye ejer PlayStation har fået dem på hænderne. 

Bungie består af en del af de originale kræfter bag Xbox' populære Halo-franchise: Virksomheden blev grundlagt i 1991, og var i årene 2000-2007 under ejerskab af Microsoft Game Studios, inden de gik deres egne veje, hvorefter de fra 2010 indgik i et partnerskab med Acitvision. Det partnerskab brød Bungie med i 2019, og har indtil nu passet deres primære spil Destiny 2 på egne præmisser.

PlayStations (SIE) opkøb af Bungie, håber begge parter at kunne sætte endnu mere skub under udvikling af fremtidens spil. 


Sonys opkøb kommer blot 14 dage efter afsløringen af Microsofts astronomiske opkøbsaftale med Activision Blizzard, og mens der ikke umiddelbart er ondt blod i handlerne, synes det interessant, at Sony spiller ind og opkøber opkomlingen, 'the one that got away' fra både Microsoft og Activison.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce