Connery

PlayStation 5 løb afsted med konsolkærligheden i 2023

Er du en af de to-cifrede millioner gamere, der har fået en PS5 i år?

Sony og PlayStation er glade op til jul - og det er der formentlig også en masse gamere der er. PlayStation 5 går nemlig som varmt brød. 

Det er i hvert fald den underliggende besked i en nylig skrivelse fra Reuters og Sony Interactive Entertaiment. 

Kombinationen af en god Black Friday, og udsalgspriser på den første udgave af PS5-konsollen, har givet et stort boost i salget af maskinen, der nu er solgt i mere en 50 millioner eksemplarer på verdensplan, siden lanceringen i slutningen af 2020. 

Som de fleste gamere nok husker, var det umådeligt svært at få fingrene i en PlayStation 5 i op til to år efter lanceringen, på grund af kriserelaterede forsyningsudfordringer - men det har Sony nu fået helt styr på, og resultatet er at PlayStation 5 på nuværende tidspunkt står som den stærkeste aktuelle konsol på markedet. 

ANNONCE

Hvad med Xbox og Nintendo?

Både Xbox og Nintendo har også interessante bud på gamingløsninger. 

Nintendo Switch er stadig tæt på at være en af de bedst sælgende Nintendo-konsoller nogensinde - den blev lanceret tilbage i 2017, og havde i oktober 2023 solgt hele 132 millioner enheder på verdensplan, men alderen begynder at vise sig og rygterne om næste generations Nintendo-konsol bliver stadig større. 

På Xbox-siden har lanceringen af Series S|X konsollerne, der udkom nærmest side om side med PlayStation 5, haft det svært - og særligt i Europa, tyder det på at salgene har været skuffende. Tilbage i juli måned 2023, blev der rapporteret at Microsoft skulle have solgt i alt 21 millioner konsoller af enten Xbox Series S eller Xbox Series X varianten, og IGN rapporterede for nyligt, at konsollen havde set et fald på over 50% på det europæiske marked alene. 

I det omskiftelige marked for spillekonsoller, ser det altså ud til at PlayStation 5 løber med det store læs lige for tiden - men de meget omskiftelige markeder vi har set i de seneste par år, kan betyde nogle helt andre udmeldinger et år fra nu. 

Uanset hvad, tyder det på at konsolgaming stadig lever i bedste velgående, på tværs af platforme.  

ANNONCE
Del

Seneste nyt