Connery

PlayStation 5 kommer i slutningen af 2020: Her er hvad vi ved

PlayStation navngiver den næste konsol i blogindlæg

Indtil nu har det mest været spekulationer, for Sony har ikke afsløret alt for mange detaljer omkring deres næstegenerations-konsol, men i et blogindlæg den 8. oktober, løftede de sløret for navnet, der nok ikke kommer som den store overraskelse: Næste PlayStation hedder PlayStation 5

I indlægget, fortæller Jim Ryan, CEO for Sony Interactive Entertainment, at vi kan forvente den kommende konsol i handlen, "sent" i 2020. 

Derfor har jeg været ved at grave i tidligere officielle udmeldinger fra Sony, for at klargøre, hvad der officielt er meldt ud, omkring arvtageren til PlayStation 4. Here goes:

ANNONCE

Allerførst, og i samme indlæg, fortæller Ryan, at de starter med at rulle nyheder ud om den nye controller

PlayStation 5 controlleren kommer til at benytte sig af haptisk feedback, i stedet for de traditionelle rumble-motorer, der ellers har været hjertet i vibrations-"shock" funktionen i mange mange år. 

Haptisk feedback kender vi fra flere af de nye smartphones, som en mere lokaliseret sensation, der skaber en fornemmelse lette vibrationer, hvor vi interagerer med touchskærmen. 

En anden tilføjelse til næste generations controller, er noget som Sony kalder adaptive triggers. Teknologien gør det muligt for udviklere, at styre hvor meget modstand L2/R2 knapperne skal yde - og derfor kommer du - potentielt - til at kunne mærke en kæmpe forskel på, om du bruger trigger-knappen som en bilspeeder eller en udløseren til en pistol - og måske endda med forskellige modstandsgrader på forskellige våben. Det lyder ret lækkert.

PlayStation er begyndt at sende testversioner af den nye controller til forskellige udviklere, så de kan begynde at lege med funktionerne. 

ANNONCE

Hardware

Tilbage i April 2019, afslørede PlayStation en række af teknologierne der bliver brugt i den kommende PlayStation 5, via en eksklusiv feature med Wired Magazine. 
På det tidspunkt, var PlayStation ikke klar til at bekræfte navnet, men henviste til den som en 'next-gen' konsol.

Den kommende maskine er baseret på et AMD-chipset, der er skabt på en afart af AMD's tredje generations Ryzen processor. Det bliver en octa-core chip med 7NM microchip-arkitektur. 

Grafikken leveres fra en specialfabrikeret variant af Radeons Navi-familie, og en af slagsen der understøtter ray tracing

AMD-chippen er også udstyret med en specialfabrikeret enhed, der understøtter 3D-lyd, og ifølge PlayStation, kommer det til at give en dramatisk forbedring i lydbilledet. Det kommer især til at gøre en kæmpe forskel for gamere, der benytter sig af headphones - eller headphones og virtual reality. 

Sony smækker også - langt om længe - bedre lagringsenheder i deres kommende maskine, de fortæller at SSD-diske ikke 'bare' er SSD-diske, men at den variant de har valgt, er meget hurtigere i sammenligning med nuværende modeller. Som et eksempel fremhæves loadingskærmen fra Marvel's Spider-Man, der i dag tager 15 sekunder - og med den nye teknologi blot vil tage 0.8 sekund. 

Den nye konsol vil også understøtte 8K opløsning i et eller andet omfang - om det er begrænset til streaming-indhold vides ikke. 

Det var alt for denne omgang, der har selvfølgelig også været en række - ubekræftede - leaks, en af de mest troværdige, er en spacy maskine, som skulle være sendt ud til udvalgte spiludviklere, den kan du kigge nærmere på her

ANNONCE

Kilder:
https://blog.us.playstation.com/2019/10/08/an-update-on-next-gen-playstation-5-launches-holiday-2020/
https://www.wired.com/story/exclusive-sony-next-gen-console/

Del

Seneste nyt

Annonce