Connery

PlaysStation Vita anmeldelse

Med den frække Vita i hånden i en uges tid, er jeg nu stolt af at kunne fortælle jer en smule om spillekonsollen mange har ventet på.

4 ud af 6 stjerner

Første gang den ligger i hånden

… tænker man wow! Allerede her er det at mærke, at der virkelig er lagt store overvejelser i udviklingen af den transportable PlayStation. Her bemærkede jeg også hurtigt hvordan den hverken føltes spinkel eller sårbar på nogen som helst måde.
ANNONCE
Gadgetzonen - PlaysStation Vita anmeldelse Gadgetzonen

Med hensyn til grafikken

… er der på ingen måde noget at klage over. Den 5” 960 x 544 16:9 format OLED skærm leverer fuldt ud det den skal, og har ingen problemer med at trække spil som f.eks. RayMan og Uncharted 3. Jeg også ladet mig fortælle, at i forhold til de tidligere versioner, er grafikken nu blevet markant bedre.
ANNONCE

Kigger man nærmere på designet

… så er her også meget positivt at sige. Umiddelbart synes jeg mange små finesser bl.a. standby-knappens og lydkontrollens minder rigtig meget om iPhone, men det her er på ingen måde en sammenligning.
Igen, som nævnt ovenfor, så har man virkelig været omhyggelig med design og brugervenlighed.
ANNONCE

Du kan nu tage billeder

… med TO kameraer. Sony har simpelthen proppet to stk. kamera i konsollen, et bagpå og foran. Information om opløsningerne på dem er ikke tilgængelige på Sonys hjemmeside, men ifølge Wikipedia har vi at gøre med 0,3 megapixel kameraer og det er også det jeg fornemmer. Kameraerne tager ikke super gode billeder, men de er helt klart godkendt til visning på konsollen, forstørres de op – not so much. Mht. til video falder kvaliteten endnu et hak, men det samme gælder her – kvaliteten er fin til visning på PSVitaen.
ANNONCE

Touch, touch, touch

Konsollen har fået tildelt sig to touch-flader. Ja du gættede rigtigt – den ene er skærmen.
Hele navigationen med at komme fra startmenuen og f.eks. ind på Facebook-applikationen foregår vha. touch. Det er faktisk umuligt at navigere med de analoge penne. Selve flowet fra et sted til et andet er også imponerende godt, og her har jeg endnu heller ikke opdaget noget delay eller nogen som helst form for lag.
Med hensyn til den anden touch-flade som er bagsiden af konsollen, er der ikke så meget positivt at sige. I spillet Uncharted er det muligt f.eks. at kravle op ad reb ved at glide fingrene i nedadgående bevægelser, men her er det noget lettere at bruge den venstre analoge pen i stedet. Generelt fungerer touch’et bagpå ikke fremragende.
ANNONCE

Graphic user interface

… er et begreb brugt om den måde som brugeren ser og bruger programmer, spil osv. På Vitaen kan man ikke sige at jeg er helt tilfreds med den grafiske brugerflade. Jeg synes at låseskærmen ligner noget forfærdeligt tomt noget, som måske ikke er 100 % færdigt. Startskærmen, hvortil man kommer efter at man har låst den op, er heller ikke noget at råbe hurra for. Ved en hurtig søgning ser det dog ud til at det er noget som kan fikses, men generelt synes jeg ikke man har de store muligheder for at personliggøre Vitaen. Applikationer, spil og indstillinger får deres egen lille boble, hvor man så kan navigere op og ned på de forskellige skærme for at se dem.
ANNONCE
Technobuffalo - PlaysStation Vita anmeldelse Technobuffalo

Skal der konkluderes

… er der generelt kun positivt at sige om den nye transportable PlayStation. Lige nu er App-markedet ikke det mest livlige sted, men der er ingen tvivl om, at det er noget som er i kraftig udvikling og snart vil ligne mange andre applikations-butikker.
Selvfølgelig er der lige den lille ting med brugerfladen som er noget jeg bemærkede som et minus, men det er en individuel ting og det er heller ikke noget som påvirker spiloplevelsen eller på nogen måde brugbarheden, og hvem ved? Måske kommer der en opdatering med nyt design – jeg håber i hvert fald. Alt i alt er det alle pengene værd at gå ud og investere i den nye Playstation Vita.
Er du ikke flittig bruger af transportabel gaming, så kan det være du hellere skulle vente til den nye Wii U kommer på markedet. Læs mere her
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce