Connery

Planteslagterne leverer kød-alternativet, som giver mening

Er det kødfrie alternativ så farligt?

Planteslagterne leverer kød-alternativet, som giver mening

Uanset om du er kødspiser, vegetar, veganer eller noget helt tredje - eller som mig bare spiser alt med måde - så har du uden tvivl fulgt med i debatten om kødfrie alternativer gennem årene.

Jeg er af den holdning, at det ikke giver mening at producere kødfrie produkter, som eksempelvis ligner en bøf, HVIS det skal være på bekostning af, at man skal pumpe produktet fyldt med tilsætningsstoffer og lignende for at få det til at hænge sammen.

Her tænker jeg, at der er så enormt et kulinarisk eventyr, der står og venter vegetarer og veganere, hvis man bare gransker eksempelvis det indiske køkken for kødfrie retter med stor velsmag.

Man behøver man ikke E-stof-tungt plantefars for at få et vegetarmåltid.

Men her kommer Planteslagterne ind i billedet med det alternativ, som fungerer.

De har nemlig fundet på produkter, som bygger deres resultat op omkring lækre ingredienser og ting, som peger produktet hen i en retning, som giver mening smagsmæssigt og ingrediensmæssigt.

ANNONCE

Foruden eksempelvis rødbede-bøffen, som er en af de bedste bud på en færdigproduceret bøf til en vegetarbøf, jeg længe har smagt, så har de for nyligt ramt markedet med Dild-dellen - en pendant til fiskefrikadellen.

Og med en god sjat frisk dild, bælgfrugter og grøntsager kombineret i en delle med et godt bid og en lækker, cremet smag, så er det nye alternativ en lækker nyklassiker til frokostbordet.

Og inden du ryger op i det røde felt og siger ‘Jamen hvorfor faen skal man kalde noget frikadelle og bøf, hvis der ikke er kød?!?!’, så har jeg efterhånden kommet frem til denne konklusion (og dette står for egen regning):

De vegetariske versioner fortjener at have en plads, så længe man forstår råvarerne, sammensætningerne og måden, de fremstilles på. Plantefars med E-stoffer skal skride væk fra markedet, men eksempelvis rødebedebøffen er et fantastisk alternativ til dig, der gerne vil spise mindre kød, da man har fået naturlige råvarer til at hænge sammen smags- og konsistensmæssigt.

Den skal netop have lov til at hedde ‘something something’-bøf, fordi den skal være et alternativ til dig, der af forskellige årsager har fravalgt kød - men måske stadig savner konsistens, smagen og oplevelsen af eksempelvis en klassisk cheeseburger.

Og jeg vil endda tilvælge en ting som rødbedebøffen i min madlavning - ikke fordi jeg vil gå af nye græsmarker, fordi jeg elsker stadigvæk kød.

Men fordi den smager skidegodt. Så simpelt er det.

Planteslagterne, eksempelvis, tilbyder alternativer, ikke hjernevaskende dyrevelfærd.

Og det er vel ikke så farligt?

Tjek deres udvalg ud her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce