Connery

Pianisten

En film på lige fod med Schindlers Liste...

Pianisten
Pianisten
Pianisten - den nye Schindlers Liste.

Pianisten foregår under 2 verdenskrig, og den beskriver det helvede, jøderne måtte gennemgå i de polske ghettoer.

En genial sangskriver og komponist ved navn Wladyslaw Szpielman (Adrien Brody), spiller klaver for den lokale radio i Warshawa, familien er forholdsvis velhavende og alt går som det skal, men så begynder bomberne at falde, og sære regler og jødestjerner bliver indført. Familien Szpielmans liv begynder at forandre sig drastisk, og de må gå fra hus og hjem.

Ca. 360.000 jøder bliver indespærret i ghettoer og der er en evig kamp om overlevelse. Jøderne bliver ofre for tyskernes grusomme "lege", der enten indeholder ydmygelse eller døden.

Efter at Spielmans ser sin elskede familie køre ud i det uvisse til døden i en af nazisternes udrydningslejre, lykkedes det Spielman at flygte og derefter finde steder at gemme sig, men det bliver sværere end man regner med, for nazisterne laver konstant razziaer og alle folk kan være stikkere.

Historien er utrolig fantastisk, Skuespillet og musikken er utroligt, og de tre oscars og to Baftas, der gik til filmen var velfortjent. Filmen er dog ikke for sarte sjæle, undertegnet fik flere kvalmetrækninger undervejs, men den er værd at se.

og så er historien oven i købet autentisk... Pianisten er udkommet på DVD.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce