Connery

Phonovectra - Too Young To Die

Eksplosiv men ujævn debut fra tidligere Jupiter Day forsanger.

2 ud af 6 stjerner
Phonovectra - Too Young To Die
Netop forsanger Mark Rosenér er Phonovectras allerstørste styrke. Hans stemme er i al sin androgynitet markant og umiddelbart fængende. Fra første strofe slynges ordene ud med en trodsighed og lidenskab, som er den bærende kraft i et album og en musik, der på alle måder tager sig selv seriøst. Det er på baggrund af styrken og følsomheden i vokalen, at Rosenér kan slippe afsted med at indlede albummet med ordene "might let you in / you need to hear / how I feel / deep within" uden at lyde patetisk.

Albummet indledes med jagende guitarflader og en ildevarslende grundstemning på nummeret She'll Come, som efterfølges af det eksplosive titelnummer Too Young To Die. Her er orgier af desillusioneret ungdommelig passion serveret med en beundringsværdig nerve og intensitet, som på fin vis understøttes af den medfølgende musikvideo. Desværre når albummet sit klimaks allerede her, og i løbet af de næste numre taber det tråden på baggrund af en uinspireret sangskrivning og manglen på numre med hitpotentiale. Et senere højdepunkt findes dog i Those Days hvor tempoet falder til et minimum, og Rosenérs stemme får lov til at udfolde sig i anderledes spartanke musikalske omgivelser akkompagneret af simpelt men smukt klaverspil. Ligeledes er afsluttende Strangers In This Town en smuk og atmosfærisk lytteoplevelse, hvor en afdæmpet og smertefyldt vokal fører os gennem velskrevne vers; "Bathing in amour / We protect ourselves / From you / We lie / Afraid to openly share values / We're strangers in this town".

Selv de svagere numre bæres til dels hjem af en usædvanligt lækker produktion og Rosenérs intense vokal, så albummet som helhed bliver en udemærket lytteoplevelse. Desværre ligger musikken så tæt op ad inspirationen fra grupper som Placebo, at sammenligninger er uundgåelige, og de falder ikke ud til Phonovectras fordel. Det er synd for i glimt viser gruppen at den faktisk kan leve op til inspirationskilderne; som forsanger er Mark Rosenér på et niveau, hvor han sagtens kan måle sig med Brian Molko fra Placebo. Too Young To Die er et flot men kun glimtvist inspireret album, og for det giver jeg 3,5 stjerne, med et håb om at Phonovectra holder sammen og med tiden producerer et album, der hele vejen igennem gløder af inspiration.


Tracklisting:

1. She'll Come
2. Too Young To Die
3. Time Has Come
4. Now
5. Pray
6. Those Days
7. My Despair
8. Where Did We Go
9. What Has She Got
10. Strangers In This Town
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce