Connery

Philips Hue [Test]

Vi tester Philips Wi-Fi lyssystem

Lige siden jeg har været en lille knægt, har jeg elsket fjernstyrede ting, første fascination var fjernbetjeningen til de gamles tv, så blev det fjernstyrede racerbiler, og derfra blev det til en talløs strøm af fjernstyrede gadgets.

Tilbage i midten af 00’erne begyndte det at blive populært at snakke om smarthomes, med alt i fjernstyret og centralstyret el. Så kunne man selv styre hvor der skulle være lys i huset, og hvornår. Der var bare et problem, det var og er en meget dyr løsning, der både koster i hardware og i håndværkertimer.

ANNONCE

For et par år siden brugte jeg et par hundrede kroner på en fjernstyret stikdåse, der skulle styres fra en lille remote. Det var der selvfølgelig også issues med, det primære var at man var nød til at bruge en stikkontakt, det næste var at fjernbetjeningen var lille og let blev væk. Og hvis den løb tør for batteri, var det bare ærgerligt.

ANNONCE
LED fra Ikea, Philips Hue midt, og glødepære - Philips Hue [Test] LED fra Ikea, Philips Hue midt, og glødepære

Derfor har vi også længe været begejstret for WiFi-betjente pærer, og andre gadgets. Nu er det endelig kommet ned i et prisleje hvor de fleste kan lege med! 
On to the testing! - Denne artikel omhandler Philips Hue-systemet + Philips Tab

Philips Hue er startsættet, der indeholder en WiFi-bridge og 3 E27 Wifi-pærer.

 

Setup 1, 2, 3.


Installationsprocessen er enkel, der er kun 3 trin.
1.    Skift dine normale lyspærer, med Philips Hue – Tænd alle lyskontakter.
2.    Tilslut Wifi-bridgen til din router.
3.    Download app’en til din smartphone. iPhone eller Andoid.
4.    Lys!

Installationen går smertefrit, og jeg får startet appen op. Mind=Blown!

ANNONCE
Hue i 2 planer - og funky farver. Pas på med den røde! - Philips Hue [Test] Hue i 2 planer - og funky farver. Pas på med den røde!

Philips Hue er en løsning der har været på markedet i noget tid, men det virker til at markedet har nået et tidspunkt hvor det er modent for teknologien. Alle har efterhånden en smartphone og en tablet, som klart udgør den nemmeste kontrol af løsningen. Et enkelt Philips Hue setup kan håndtere op til 50 pærer, og det burde alt andet lige være mere end rigeligt til de fleste husstande. Ud over at kunne tænde/slukke/fade alt lys i dit hus fra din smartphone har Hue en række features der er vildt funktionelle:

ANNONCE
Philips Hue [Test]

1. Du skal aldrig bekymre dig om hvorvidt du har glemt at slukke lyset!

En af funktionerne i Philips Hue app'en er fantastisk, og det undrer mig at man ikke ser den i alle mulige andre Wi-Fi løsninger. On/off funktion baseret på lokation. Geo-fencing hedder det.

Det betyder nemlig at du kan indstille systemet til at slukke, hver gang dit device når uden for en given rækkevidde, og tænde igen når du rammer samme grænse. Jeg har ikke trykket på en gammeldags lyskontakt i den tid jeg har teste Hue af!

ANNONCE
Philips Hue [Test]

2. Du kan få en effektiv opvækning i de mørke måneder!

Philips har i flere år været virksomheden bag en meget effektiv "Wake-up light"-lampe, der gradvist kaster noget der minder om dagslys i dit hovede, når det er tid til at stå op. 

Denne funktion har de nu bygget ind i deres Hue-system, og det fungerer fantastisk! Og det fungerer, tag det fra et oversovende B-menneske af rang!

ANNONCE

Andre features

Modsat mange andre store brands, har Philips valgt at åbne deres verden op for udviklere. Det betyder at der er et utal af spændende apps man kan bruge med et Hue-setup. Ja, der er stroboskob-app. JA, der er ambilight synkronisering. Ja der er en fjollet app der ikke lyser nok, hvis ikke du har dyrket din motion. Grænserne er helt ude ved fantasien, ikke af Philips, men af brugerne, og det gør bare det hele sjovere.

Ambilight får en kæmpe stor tommelfinger i vejret herfra - og så venter vi bare på en pære med den lille lampefatning! 

ANNONCE
Philips Hue Startpakke + Tap

Philips Hue Startpakke

Indeholder: 1 bridge og 3 HUE-pærer

Levetid: 15.000 timer

Lys: 16 millioner farver, funktionelt hvidt lys, dæmpefunktion

Software: iOS, Android, PC + diverse open source løsninger

Pris: Fra 799 kroner - Klik her

Philips Tap

Philips Hue Tap, ekstern kontakt

Pris: 449,95

ANNONCE
Del

Seneste nyt