Connery

Peter Jackson

Newzealandske Peter Jackson (Ringenes Herre og King Kong) er tilbage med sin første spillefilm i fire år, The Lovely Bones. Connery.dk tegner her et portræt.

Peter Jackson - boskolives.wordpress.com - Peter Jackson Peter Jackson - boskolives.wordpress.com
Peter Jackson blev født den 31. oktober 1961 i Pukerua Bay, New Zealand.

Som lille nød han at se Ray Harryhausen-film og tv-serierne Thunderbirds og Monty Python´s Flying Circus. Især var han helt vild med klassikeren King Kong (1933).

Den blev hans favoritfilm og den inspirerede ham til at prøve kræfter med filmmediet. Længe før hans store remake af King Kong (2005), forsøgte han at genskabe filmen med brug af et Super 8-kamera og sine egne stop motion-modeller.

Han deltog i en filmkonkurrence med en kortfilm, der havde monstre, som var animeret i stop motion, men vandt ikke. Senere legede han med stop motion-monstre og spillede en af rollerne i kortfilmen The Valley (1976), der var meget inspireret af Ray Harryhausen. The Valley blev vist i tv-showet Spot On.
ANNONCE
WingNut Films - Peter Jackson WingNut Films

Fra 1983 til 1987 lavede Jackson sammen med nogle venner kult-splatterfilmen Bad Taste (1987). Oprindelig tænkt som en kortfilm, handlede den absurde film om en lille by i New Zealand, der bliver invaderet af rumvæsner, der vil forvandle mennesker til fast food!

En specielgruppe beståede af de fire gutter Derek (Jackson selv), Frank, Ozzy og Barry bliver sendt ud for at bekæmpe rumvæsnerne, som Jackson også selv spillede nogle par stykker af, mens vennerne spillede resten.

Jim Booth fra New Zealand Film Commission blev begejstret for Jacksons evner og gav ham ekstra penge til at færdiggøre Bad Taste. Senere forlod Booth New Zealand Film Commission for at arbejde som producent for Jackson indtil sin død i 1994.  

Med hjemmelavede alien-masker (som blev bagt i Jacksons mors ovn!) og falske maskingeværer, fik Jackson og hans venner lavet en underholdende film med masser af splat og sort humor.

Kort sagt: En perfekt drengerøvsfilm!

Filmen blev vist i Cannes og fik sikret sig international distribution i 12 lande og vandt publikumsprisen i Fantafestival-filmfestivalen i 1989. Jackson har i dag stadig planer om at lave flere Bad Taste-film engang i fremtiden.

ANNONCE
Bad Taste - Trailer
WingNut Films - Peter Jackson WingNut Films

Mens Jackson forsøgte at udvikle andre filmprojekter, mødte han manuskriptforfatteren Fran Walsh. Siden da har Jackson og Walsh været faste samarbejdspartnere. De blev senere gift og fik to børn (Billy og Katie) sammen.

Deres første samarbejde var den gale dukkefilmsfarce Meet the Feebles (1989), der tager godt og grundigt pis på The Muppets Show. I filmen ser man den ene skæve og gale dukke efter den anden og følger deres bizzare hverdagsliv både på og bag Feebles-showet.




Filmens mange dukker var designet af Richard Taylor og Tania Rodger, som drev specieleffekt-firmaet Weta Workshop, som Jackson hjalp til med at udvikle. Han har desuden også brugt Weta Workshop til alle sine senere film.

Ligesom Bad Taste har Meet the Feebles en særlig kultstatus og blev først rigtig bemærket, da Jackson opnåede berømmelse for Ringenes Herre-trilogien (2001-3).

ANNONCE
Meet The Feebles Trailer
WingNut Films - Peter Jackson WingNut Films

Det samme kunne man også sige om gyserkomedien Braindead (1992) – en af de mest blodige splatterfilm nogensinde. I det nordlige USA blev filmen udgivet med titlen Dead Alive.

Jackson overgik sig selv i makaber og ulærke påfund med historien om en rotteabe i zoologisk have, der bider Lionel´s (Timothy Balme) onde mor (Elizabeth Moody) i armen.

Bidet gør hende til en zombie og Lionel gør alt for at skjule hende fra omverdenen alt imens han forelsker i den smukke Paquita (Diana Peñalver)…

Som filmen skrider frem, bliver der lagt op til et sandt blodbad af uanede dimensioner. Aldrig før havde man set så meget blod og indvolde i en splatterfilm som Braindead.

Netop det skabte opmærksomhed for filmen og Jackson vandt sig et større publikum blandt gyserfans.

ANNONCE
Braindead - trailer
Del

Seneste nyt

Annonce