Connery

Pet Sematary [Anmeldelse]

Dyrekirkegården vækkes atter til live.

1 ud af 6 stjerner
Pet Sematary - Trailer
United International Pictures - Pet Sematary [Anmeldelse] United International Pictures

Story is King

I 1983 skrev gyserkongen Stephen King historien Pet Sematary. En (for Stephen King standarder) forholdsvis kort bog på 374 sider om familien Creed, der flytter til den lille forstads by Ludlow i staten Maine, hvor en hjemsøgt dyrekirkegård vender op og ned på familiens liv. Bogen blev en stor succes og medførte en filmatisering i 1989 med manuskript af The King himself. Instruktøren Mary Lambert havde en baggrund som musikvideo-instruktør, men var ret uerfaren på spillefilmsområdet. Alligevel formåede hun at lave en af de mest vellykkede filmatiseringer af en Stephen King-bog - en film, der den dag i dag stadig giver mig gåsehud. 30 år senere prøver instruktørerne Kevin Kölsch og Dennis Widmyer nu at gøre Lambert kunsten efter. Spørgsmålet er bare; Skal der virkeligt to mænd til at lave en kvindes arbejde nu om dage?

ANNONCE
United International Pictures - Pet Sematary [Anmeldelse] United International Pictures

We Are Family

Som sagt er historien ret simpel. En familie flytter fra Chicago ud på landet for at slippe for storbyens travle hverdag. Familiens overhoved Louis Creed (Jason Clarke) er læge, og hans kone Rachel (Amy Seimetz) går hjemme med deres to børn Ellie (Jeté Laurence) på 9 og Gage på (Hugo Lavoie/Lucas Lavoie) 3 år. Deres hus ligger op til en stor skov, så der er dømt masser af landidyl.

ANNONCE
United International Pictures - Pet Sematary [Anmeldelse] United International Pictures

Take Me To Church

Men da familiens kat Church (Efter Winston Churchill) dør, fører naboen Jud Crandall (John Lithgow) Louis på en skræmmende rejse til ”den virkelige kirkegård”: en gammel gravplads, som engang blev brugt af Micmac-indianerne. Der begraver Louis katten på Juds instruktion. Næste dag vender Church tilbage i levende live, men ikke alt er, som det plejer være…

ANNONCE
United International Pictures - Pet Sematary [Anmeldelse] United International Pictures

If it ain’t broken, don’t fix it.

Kontroversielt nok har instruktørerne valgt at ændre vigtige detaljer fra bogen, hvilket de mener gør filmen dybere. Jeg er ikke enig… Denne nye udgave af Pet Sematary er en kedelig omgang jump scares. Som taglinen lyder i ’89 udgaven ”Sometimes dead is better”, hvilket er præcis hvad Pet Sematary skulle være forblevet. Hvis du vil have et godt gys, så se den gamle udgave. Ja, den er dated og skuespillet er måske ikke det bedste, men uhyggen er langt mere effektiv og nervepirrende.

ANNONCE
Drengerøvs faktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 30 %

Teknisk information:

Original titel: Pet Sematary

Land: USA, 2019

Instruktører: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer

Medv.: Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow, Jeté Laurence, Hugo Lavoie og Lucas Lavoie

Genre: Horror/Thriller

Billedformat: 2.39:1

Lyd: SDDS | Dolby Digital | Dolby Atmos | DTS (DTS: X)

Spilletid: 101 min

Dansk bio premiere: 4. april 2019

Distributør: United International Pictures

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Dennis Stanley Dennis Stanley

Følg på:
Facebook
Instagram
Twitter
Blog

Kan lugte et dårligt plottwist på kilometers afstand. Det er svært at finde nogen der har set lige så mange film!!

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt