Connery

Perlehønebryst

Denne her opskrift holder hele vejen til banken, hvis du skal imponere familien!

De fleste mennesker holder af kylling, men glemmer at der findes utrolig mange andre fjerkræ der smager af meget mere og imponerer ved servering, da det ikke er noget man får serveret hver dag.

Jeg tænker på ovennævnte perlehøne, sneppe, fasan, dueunge, vildand og jeg kunne blive ved. I jagtsæsonen kan man være heldig at lave en aftale med sin slagter om at bestille noget hjem og skulle man selv være indehaver af et jagttegn, så er der ingen undskyldning for ikke at komme ud i naturen.
 
Til 4 personer.
 
4 perlehønebryster (husk at få dem med ben)
4 Karl-Johan svampe (Bella Gambo eller kantareller kan også bruges)
8 skiver panchetta (lufttørret italiensk parmaskinke kan også bruges)
50 gram Pecorino (god kvalitets parmesan er også brugbar)
 
4 store rødløg
1spsk. Honning
6 spiseskefulde balsamico (for gud i himlens skyld god balsamico)
2 spiseskefulde jomfru olivenolie
Salt og peber
 
600 gram små nye kartofler
En stor håndfuld blandede krydderurter (Persille, timian, basilikum, mynte, oregano eller hvad du nu synes)
1 spsk. Jomfru olivenolie
Salt
ANNONCE
Perlehønebryst
Start med at skære en fornuftig størrelse lomme i perlehønebrystet. Rens og skær svampe i mundrette stykker, de skal svitses på en glohed pande. Riv panchetta i stykker og tilsæt detefter svampene efter 4 minutter. Tag det af panden efter yderligere 2 minutter og bland det i en skål med Pecorinoen, som du lige har revet lynhurtigt. Hele denne herlighed fyldes ind i lommerne på perlehønebrystet og derefter placeres de i et ildfast fad og smides i ovnen ved 180 grader.

Rødløgene pilles og skæres i kvarte, to spiseskefulde olivenolie hældes på en pande og rødløgene svitses ved middelvarme. Når de er klare uden at blive brune tilsættes honning og halvdelen af balsamicoen, salt og peber efter behov. Når det hele er smeltet godt sammen, tages løgene af og den sidste balsamico tilsættes. Faktisk er de ikke en skid syltede, men man får indtrykket af det.
ANNONCE
Perlehønebryst
Kartoflerne vaskes og skrubbes og puttes i en gryde med vand og salt. De koges møre, imens du hakker krydderurterne groft. Når kartoflerne er færdige skæres de i halve og blandes med krydderurter, olivenolie og salt. Når kartoflerne er glohede suger de smagen af friske krydderurter til sig, det er simpelthen konge!
 
På dette tidspunkt skulle perlehønebrysterne gerne være ved at være færdige inde i ovnen, alt efter hvor fumlefingret du har været. De skal have cirka 30 minutter ved 180 grader. Anret det lidt svift og server et fornuftigt glas rødvin til. Jeg vil anbefale en god Cotes du Rhône.
 
Connery siger: Velbekomme!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce