Alkohol
Pepperinha
Kreeret af Kasper Riewe Henriksen, Bouncing Olive, DM i flairbartending 2009 og vinder af Ypióca`s cocktail-konkurrence DK 2009. Lidt mere avanceret, men super lækker!
Ingredienser:
5 cl. Ypióca Prata – infuseret med sort peber
½ lime
1,5 cl. rørsukker sirup
3-4 friske basilikum blade
Et lille stænk af Angostura Bitters
Fremgangsmåde:
Lime og rørsukker sirup mortes godt sammen med Angostura Bitters. Tilføj friske basilikum blade som dernæst mortes nænsomt. Fyld derefter knust is og tilføj Ypióca Prata – infuseret med sort peber i glasset og rør godt rundt. Fyld op med knust is.
Pynt: Basilikum og friske grønne peberstænger.
Benyt lavt glas og sugerør.
Infusion
Rigtige bartendere infuserer alle former for grønt og krydderi i alle typer alkohol. Det betyder grundlæggende, at du skaber din egen smagsvariant, og du kan på den måde opfinde din "egen" alkohol.
Sådan gør du:
Hæld den ønskede mængde Cachaça Ypióca Prata i en tom flaske.
Tilsæt 30 knuste sorte peberkorn per 5 cl. Cachaça Ypióca og lad den
stå i et par dage. Ryst flasken dagligt.
Herefter filtreres Cachaça Ypióca f.eks. igennem et kaffefilter og spiritusen er nu klar.
Konceptet er blevet til i samarbejde med House of Brazil, som står for importen af Cachaça Ypióca. Efter at have testet Cachaça Ypióca ved en tidligere lejlighed og fundet ud af, at det faktisk smagte rimelig godt – forhørte vi os, om ikke det var en idé at få endnu flere drinks kastet ud over disken til alle drengerøvene på Connery.dk. Sådan et lille fremstød for, at man måske kunne prøve noget nyt.
Det gode ved Cachaça Ypióca er desuden, at der kan laves mange, og de fleste er ganske simple drinks. Det giver muligheden for at imponere tøserne, rykke noget sprut indenbords og holde en ordentlig fest.
Læserservice:
Du finder forhandlere af Cachaça Ypióca her
Om Cachaça Ypióca
For en god ordens skyld hedder spiritustypen: Cachaça og udtales ka-sjaa-sa og mærket hedder Ypióca og udtales i-pi-o-ka.
Der er tale om 4 forskellige produkter nemlig
Prata = sølv på dansk – 2 års fadlagret.
Ouro = guld på dansk – 2 års fadlagret.
150 = lavet pga. Ypióca`s 150 års jubilæum 6 års fadlagret.
160 = ditto 160 års jubilæum 6 års fadlagret tilsat malt.