Connery

Pede B - Over Askeskyen 3 [Anmeldelse]

Pede B og DJ Noize har atter teamet op og begået en mindre genialitet.

5 ud af 6 stjerner
Pede B - Over Askeskyen 3

Kunstner: Pede B
Titel: Over Askeskyen 3
Udgivelsesdato: 7/9-2018
Pladeselskab: ArtPeople

Pressefoto - Pede B - Pede B - Over Askeskyen 3 [Anmeldelse] Pressefoto - Pede B

En af dansk raps grand old men og absolutte sværvægtere, er endelig blevet aktuel med fortsættelsen til Over Askeskyen 1 og 2 (og dermed sit niende album). Trilogien er fuldendt og hvilken afslutning.

Skarp i lyrikken og med tilpas meget kant, er den tidligere freestyle-sværvægter fra MC's Fight Night om nogen tilbage på scenen med lyriske stikpiller, som man fx ser i første singlen "Gå". "Gå" er en magtdemonstration og en verbal lussing til mange opkomlinge og tvivlere, samt en hyldest til dem der hele tiden har haft hans ryg.

"De' så gade, at jeg tror de lever permanent udendørs!" Så er handsken kastet.

Videoen til "Gå" blev i øvrigt udgivet mindre end 24 timer efter et show i Pumpehuset. I sig selv ikke noget særligt, men ca. halvdelen af videoen er optaget til netop denne koncert - den anden halvdel i en skov nær Ballerup.

Af andre stærke skæringer kommer man ikke udenom "Manga", som egentlig er ganske selvfed - på den stilede måde. En opremsning af hvad Pede B kan, har gjort og gerne vil gøre i fremtiden. Alt sammen krydret med endnu en omgang verbale stikpiller til de rygklappere der er så "manga" (mange af, red.). Et massivt statement over sin position i dansk rap.

Om Over Askeskyen 3 udtaler Pede B:
”Jeg  tror,den  første  ’Over  Askeskyen’ løftede min musik ud af undergrunden. En stor del af det danske hiphoppublikum kendte mig primært fra MCs Fight Night, og det var først efter Noize og jeg lavede OA1, at de også kendte den skrevne musik, som jo egentlig er dét  jeg hele tiden har gået mest op i. Efterfølgende har jeg lavet mange konceptudgivelser, men fanbasen har efterspurgt serien lige siden part 2 fra 2013.”

Tracklist:

  1. OA3
  2. Manga
  3. Status
  4. Forleden
  5. Kenmo
  6. Radio HDKDB part 3
  7. Tricks
  8. Tidslinjen
  9. Skilevej
  10. Pede B Service Announcement part 3
  11. Falder
  12. Sjovt
  13. L.I.H.
  14. Passer Ikke Ind

Pede B (og DJ Noize) beviser med Over Askeskyen 3, at den ægte danske rap lever i bedste velgående - selv uden maniske omkvæd tævet til ukendelighed i autotune. 

“De siger jeg’ produktiv, jeg siger jeg ikk’ er doven!”

ANNONCE
Pede B - Gå
Del

Seneste nyt

Annonce