Connery

Passiv rygning

Arsenik, Benzen og formaldehyd! Mmmm, lækkert. Lad os få lidt mere af det.

Jeg har ikke helt fattet konceptet med rygning. Jeg har så SLET IKKE fattet, at man vil udsætte sine medmennesker for de samme påvirkninger, altså passiv rygning.

Passiv rygning er, når man indånder tobaksfourenet luft og tænk lige på, at tobaksrøg består af 4000 forskellige kemiske stoffer. Af de 4000 stoffer er ca. 200 af dem direkte giftige, og 45 af dem menes at være kræftfremkaldende. Den røg, man indånder som passiv ryger, er mere farlig, end den rygerne inhalerer. Dette skal så ikke ses som et argument for at blive ryger. Det er farligt nok endda.

Man kan få både kræft, hjertesygdomme og lungesygdomme, og hvis man er lidt heldig, kan man redde sig en kronisk omgang bronkitis eller astma. Skulle man have disse sygdomme, så kan de forværres af passiv rygning, og bare en kortvarig udsættelse kan resultere i astmaanfald.

De førnævnte 200 giftige stoffer, kan blive hængende i et lokale i op til 48 timer, og man er udsat for op til 20 gange så mange sundhedsskadelige partikler som i et røgfrit lokale.
ANNONCE
Passiv rygning
Det var fakta!

En af mine venner ryger ca. 20 cigaretter om dagen. Det har jeg ladet mig fortælle er meget normalt. Når vi forlader vores studiested, der er overvejende røgfrit, og går ud til bilen, så skal han lige nå at have 5-6 hiv af en cigaret. Alle pauser bliver brugt til at pulse løs, og både til og fra bilen skal man hive giftige og kræftfremkaldende stoffer ned i sine lunger. Hvorfor?

Jeg har tænkt mig at finde på en ligeså latterlig trang til et eller andet, og hver gang rygerne så trækker smøgerne frem, så vil jeg præsentere dem for min nye latterlige trang, der naturligvis skal påvirke dem. Ligesom deres røg påvirker mig.

Måske skal jeg finde en koklokke, og så vil jeg lege, at jeg har ligeså stor trang til at slå på koklokke, som rygerne har til cigaretter. Så vil jeg bimle og hamre løs på klokken i hver pause og både til og fra bilen, så det kan høres i hele sognet og omkringliggende postnumre.

Det er bare hyggeligt at stå og ryge. Ok. Så kan man stå og se på hinandens nikotinfarvede finge og urene, blege hud og snakke om, hvorfor de får mindre børn end dem, der ikke ryger. Børn af rygere har oftere mellemørebetændelse og deraf følgende døvhed. Det er et faktum.

Kan nogen forklare mig, hvad der driver trangen til at forurene verden for os andre???
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce