Passioneret dansker fik en 3. plads i The World's Most Passionate Bartender
Fokus på det gode håndværk.
Når det kommer til bartenderkonkurrencer, så har det ofte været målrettet mod at være den største gøgler - du ved, flair, vilde kast med flasker og ikke mindst voldsomt mange spagatspring for at hælde 2-3 væsker sammen. Vi har alle set videroene, vi har alle syntes, at det var fedt, men nu er det også tid til at udvikle sig.
“Det har været en sjov og virkelig udfordrende oplevelse. Man bliver tvunget til at tænke kreativt, når man skal arbejde med den samme spiritus tre dage i træk. Desuden har jeg fået en masse inspiration fra de andre landes deltagere, som jeg kan bruge hjemme bag baren. Jeg er selvfølgelig glad for min 3. plads - når man er oppe imod 15 superdygtige bartendere fra hele verden - men jeg sætter næsten endnu mere pris på den sparring og inspiration, jeg har fået fra netop de her 15 bartendere," fortæller Rasmus Greve Christiansen.
1) Nu handlede konkurrencen om passion hos bartenderen - hvordan forvandler man passion til en smag?
Det er dog vigtigt at påpege, at mange af denne typer konkurrencer ikke udelukkende handler om smag. Selvfølgelig er det vigtigt, at din konkurrencecocktail smager godt, men det er i ligeså høj grad din præsentation, historie, udstråling osv. der bliver sat fokus på - og især i netop denne konkurrence havde de stort fokus på de ting, der ligger udover "bare" smagen.
Vi fik til opgave at lave en cocktail med Licor 43 og kaffe, og jeg blev faktisk taget lidt på sengen, da den cocktail jeg havde forberedt hjemmefra, var blevet brugt tidligere i konkurrencen, så jeg stod og skulle komme op med en ny cocktail på 43 minutter. Jeg var hovedsageligt inspireret af den klassiske Hemingway Daiquiri, da vi en af aftenerne havde været på besøg på en af de ældste cocktailbarer i Europa, hvor Hemingway siges at have været stamgæst, når han var i Barcelona. De fleste forbinder kaffe med mørke, varme smage, men jeg ville gerne lidt imod strømmen og lave noget friskt og syrligt istedet.
Hvis du skulle være interesseret i at prøve kræfter med Rasmus Christiansens cocktail, så har du opskriften herunder - vi har allerede skrevet den bag øret til årets nytårsdrink!
Daiquiri #43
Konkurrence
Vi har selvfølgelig forsøgt at gøre det nemt for dig, nu hvor du højest sandsynligt stadigvæk er bundet til sofaen i en febrilsk kamp for at fordøje julemaden - så derfor kan du nu vinde hovedingrediensen i nytårsdrinken herunder!
Vi har 5 flasker til rådighed og det eneste du skal gøre for at være med i konkurrencen, er at udfylde formularen herunder. Konkurrencen kører til og med onsdag d. 28. december kl. 18.00 - Vinderne vil blive kontaktet med det samme.
Game on!