Connery

Passengers [Anmeldelse]

In space, no one can hear you f***

3 6 0 1
3 ud af 6 stjerner
Passengers - Trailer
Sony Pictures - Passengers [Anmeldelse] Sony Pictures

Meteor, straight ahead!

Da rumskibet Avalon rammer en kæmpemæssig meteor vækkes maskiningeniøren Jim Preston (Chris Pratt) fra sin dybe dvale. Sammen med 5000 andre mennesker er han passager ombord på skibet, der har kurs mod menneskehedens nye hjem; planeten Homestead II. Problemet er bare, at rejsen tager 120 år og Jim er blevet vækket 90 år for tidligt… Til at starte med forsøger Jim desperat at finde en løsning på problemet, men det går hurtigt op for ham, at der intet er at gøre andet end at overleve så længe som muligt. Hans eneste ven er cyborg-bartenderen Arthur (Michael Sheen) og efter et års ensomhed, begynder Jim at savne menneskeligt selskab.

Sony Pictures - Passengers [Anmeldelse] Sony Pictures

In space, no one can hear you f***

En dag opdager han den smukke forfatter Aurora Lane (Jennifer Lawrence) i en af den andre dvalekamre. Jim forelsker sig omgående, men kæmper med et moralsk spørgsmål. Hvis han vækker hende, tager han jo også samtidigt hendes liv. Fristelsen er dog for stor for Jim og så er der ellers dømt romantiske spacewalks og zero gravity sex for det dødsdømte kærestepar.

Sony Pictures - Passengers [Anmeldelse] Sony Pictures

Vi er alle blot passagerer

Moralen med historien er at vi alle blot er passagerer på livets (mælke)vej. Det handler ikke om destinationen, men om rejsen. Det er nogle fortærskede klichéer og selvom Passengers er en ganske underholdende film, så føles budskabet aldrig rigtigt så vedkommende, at filmen for alvor løfter sig over middelmådigheden.

Sony Pictures - Passengers [Anmeldelse] Sony Pictures

Titanic in Space

Passengers kunne sagtens have haft en meget federe historie. Der er allerede flere referencer til Stanley Kubricks 2001 og The Shining og en mere dyster, kynisk tone a' la Kubrick havde klædt dramaet gevaldigt. Alle elementerne er der. I stedet ender filmen med at blive en slags ”Titanic in Space”. Sødsuppe-romantik på en luksusliner. Man fristes til at kalde dem for en dødssejler…

Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 50%

Teknisk information:

Original titel: Passengers

Land: USA, 2016

Instruktør: Morten Tyldum

Medv.: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen, Laurence Fishburne og Andy Garcia

Genre: Adventure/Drama/Sci-Fi/Romance

Billedformat: 2.35:1/2D/3D

Lyd: Dolby Digital/Dolby Atmos/Auro 11.1

Spilletid: 116 min

Dansk bio premiere: 22. december 2016

Distributør: United International Pictures

Del