Connery

Pan's Labyrint

Under den spanske borgerkrig finder en lille pige en labyrint, der fører hende til en magisk, men også uhyggelig verden.

ADVARSEL!!! Hvis du forventer at se en eventyrfilm i stil med Harry Potter, Narnia eller Ringenes herre, for den sags skyld, så kan du godt tro om igen. Pans Labyrint er mest af alt et krigsdrama, der finder sted under den spanske borgerkrig.
Pan's Labyrint
Historien
1944. Den spanske borgerkrig er slut, Franco har for længst taget magten, men rundt omkring i landet kæmper små oprørsstyrker en tabt kamp for at styrte regimet. 

Pans Labyrinth begynder, da den unge Ofelia ankommer sammen med sin gravide mor til en udpost i kanten af Nordspaniens store skove. Her kommanderer den tyranniske Kaptajn Vidal en lille deling soldater i et forsøg på at udrydde de oprørsbander, der gemmer sig i skovene. Kaptajn Vidal har giftet sig med Ofelias mor, og han er far til det barn, hun venter. Han ønsker derfor at have hende i nærheden, når hun skal føde, også selv om dette ikke er et sted for en sårbar gravid kvinde.

Ofelia bryder sig absolut ikke om sin nye far eller sin nye situation, så hun søger tilflugt i en magisk fantasiverden. Hun sniger sig væk på eventyr, hver gang hun får chancen, og på en af sine ekspeditioner støder hun på den mystiske faun Pan, der bevogter indgangen til et underjordisk rige. Pan er overbevist om, at Ofelia er rigets forsvundne prinsesse, men for at være helt sikker giver han hende en række opgaver, som hun skal udføre. Mens Ofelia er optaget af denne nye mission, skaber oprørerne stadig flere problemer for Kaptajn Vidal, og samtidig bliver hendes mors helbred stadig dårligere... 

Guilliermo Del Toro

Det er den mexikaske instruktør Guilliermo Del Toro, der står bag filmen. Han har både skrevet, instrueret og produceret filmen. Guillermo er kendt for at fylde bøger med notater og tegninger med hans idéer, før de bliver omdannet til film, noget hans finder yderst vigtigt og hjælpsomt.

Men en dag glemte han disse bøger i en taxa og trode dermed at projektet var dødt. Men til hans store forbavselse lykkedes det taxachaufføren, der indså at bøgerne var meget vigtige, at finde Del Toro og leverer bøgerne tilbage til ham. Dette gjorde at Guilliermo så det som en velsignelse over projektet og han fik derfor fornyet lyst til at færdiggøre filmen. Og dette er da klart også Guilliermo Del Toro's bedste film til dato. Om filmen er dedikeret til taxa chaufføren vides dog ikke.

Ser man tilbage på Del Toro's tidligere film, der blandt andet omfatter titler som Blade 2, Mimic og Hellboy, ville man aldrig kunne have forestillet sig at manden kunne lave en så seriøs og jo, måske lidt rørende film, som Pan's Labyrint er. Filmen modtog da også 22 minutters klapsalver ved Cannes filmfestivalen sidste år, hvor den vandt prisen for bedste udenlandske film.

Desuden skal det nævnes at Pans Labyrint er den første 'Fantasy film' der nogensinde er blevet nomineret til en Oscar i kategorien 'Bedste udenlanske film'.
ANNONCE
Pan's Labyrint
Vurdering
Filmens trailer har gjort brug at stort set alle de scener der omhandler den fantasi verden som den lille pige, Ofelia, opdager. Og man sidder og føler sig lidt snydt når man ser filmen. Bevares effekterne er da flotte, men der er bare ikke nok af dem, hvis man forventer en eventyrfilm.

Der er rigtig meget snak i denne film og jeg vil mene at den bestemt ikke henvender sig til et publikum under 25.

Jeg kedede mig bravt, måske fordi jeg havde forventet en film med meget mere gang i. Det er måske min fejl, men det skal man altså lige have med i baghovedet når man går ind og ser filmen. Det er bestem ikke en action film og heller ikke en drengerøvs film!

Teknisk information
Danske titel: Pans Labyrint
Engelske titel: Pans Labyrinth
Original titel: El Laberinto del Fauno
Mexico/Spanien/USA 2006
Instruktør: Guilliermo Del Toro
Medv: Ariadna Gil, Ivana Baquero, Sergi López, Maribel Verdú og Doug Jones
Genre: Drama, Gyser, Eventyr, Krigsfilm
Billedformat: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital
Længde: 119 min.
DVD Premiere dato: 7. August 2007.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce