Connery

Panasonic ES-ST25 Barbermaskine [Test]

Godt nyt til dig, som mangler en ny maskine til skægget!

6 6 0 1
6 ud af 6 stjerner
Panasonic ES-ST25 Barbermaskine [Test]
Panasonic er på banen med en helt ny barbermaskine, som promoverer intelligent teknologi, bladtekniske færdigheder og ikke mindst en simpel og velfungerende barbering. Jeg har på vegne af Connery.dk fået den ære at teste dyret – og da jeg gror skæg hurtigere ud end Steve Carells karakter i ’Evan Almighty’, så falder denne maskine på et tørt sted!

Overordnet beskrivelse
Panasonic ES-ST25 er en effektiv 3-blads model med intelligent sensorteknologi, som justerer motoren automatisk efter den nødvendige kraft. Ved grove skægstubbe øges kraften fra motoren og svingningerne på de indre skæreblade, mens blødere kindpartier barberes mere blidt, hvilket også sparer på batteriet. Bladene er buede for at gøre det lettere at komme tæt på huden – også hvor den er blød. Både de indre og ydre blade er fremstillet af hærdet rustfrit stål, som er allergivenligt og forbliver skarpt i lang tid. Shaveren er udstyret med en kraftfuld motor og et LED-displayet hjælper med at holde styr på batteriets ladningsstatus. Modellen er opladelig og leveres med en elegant, pladsbesparende ladestation.
Testen
Det første der springer i øjnene, er det stilsikre design, som afspejles i den simple men dog alligevel elegante maskine. Barbermaskinen er i en meget passende størrelse, som lægger godt i håndfladen. Den genopladelige effekt gør, at man ikke skal bøvle med ledninger, og selve batteriet er også minimalt i forhold til størrelsen. Det har den effekt, at maskinen er meget let og håndgribelig, hvilket gør barberingen mere overskuelig og hurtigt overstået, hvis man er tidspresset. Panasonic har forstået det moderne koncept af enkelthed, og har ikke fokuseret på en masse forskellige (ofte ubrugelige) egenskaber, men i stedet valgt at gå i dybden med et enkelt design, som lever op til alles behov på en enkelt og raffineret måde. Maskinen har kun én knap til tænd/sluk, mens to LED-lys indikerer hvorvidt maskinen er tændt eller i gang med at oplade – that’s it! Det er lige en maskine efter min næse, da man kun køber barbermaskiner til ét formål, og derfor kun har brug for den meget simple opbygning.

Personligt blev jeg overrasket over, hvor effektiv barbermaskinen var i forhold til at komme i dybden! Der skal ikke mere end et par enkelte bevægelser henover det ønskede område, før stubbene eller den lidt længere skægvækst er væk til fordel for helt glat hud. Det bevægelige hoved gør det muligt at komme helt i bund med barberingen, da de bløde bevægelser i bladene følger kinderne og halsens konturer uden at nive, rive eller irritere området. Man bør dog lige bemærke, at man skal være varsom, hvis man hører den del af befolkningen som besidder et stort, mastodontisk skæg – og ønsker at bevare det! Maskinen er ultra skarp i sin barbering, og forsigtighed er vejen frem i forhold til skægentusiaster.
 
Jeg er ellevild over en barbermaskine, som ikke er total afhængig af en strømforsyning eller irriterende, korte ledninger – denne maskine har 45 minutters fuld funktionsdygtighed efter blot én opladning på ca. 1 times tid. Desuden er den passende til de fleste præferencer, da man både kan bruge den til tør barbering, hvis man har travlt og er på vej ud af døren, eller til våd barbering, hvis man lider af mere sart hud og har brug for gele eller barberskum. Barberhovedet er let at afmontere og vaske, hvilket gør det muligt at holde den ren og velfungerende i længere tid. Bagerst finder man den klassiske pop-up-shaver, som er praktisk i forhold til at lave en meget lige kant omkring sit skægmønster. Om maskinen kan bruges til andre former for kropsbehåring, skal jeg ikke kunne udtale mig om på nuværende tidspunkt, men hvor der er vilje, er der sikkert vej!

Med en prisrækkevidde på 899-1799 kr. alt efter, hvor man kan få fat i maskinen, kan prisen måske afskrække flere fra at investere i den. Personligt synes jeg, at den er alle pengene værd, da dens lange holdbarhed på grund af genopladningsbatteriet og ikke mindst de utroligt skarpe barberblade, som formår at holde sig intakte og brugbare i ufattelig lang tid, gør den til en fremtidssikker investering. Denne barbermaskine er ikke en, som skal skiftes ud hele tiden, men i stedet en, som hurtigt tjener sig ind i forhold til at skulle købe sig fattig i hurtigt nedslidte skrabere. Maskinen har en kraftfuld motor, som formår at holde sig i live i overraskende lang tid, og den bremser ikke ned på de 13.000 omdrejninger pr. minut, men holder sig overbevisende brugbar i længere tid, end nogen anden barbermaskine, jeg har haft.

Jeg må indrømme, at dette stykke maskineri er en af de bedste barbermaskiner, jeg nogensinde har haft! Den er uden tvivl en af de mest pålidelige barbermaskiner på markedet for tiden, og brillerer ikke kun i holdbarhed, men mest af alt i den lette manøvrering og utroligt effektive barbering. Hvis man ønsker en helt tæt barbering, som holder huden glat og smidig i længere tid, så er det efter min personlige erfaring, at denne Panasonic ES-ST25 den rette vej frem. Den er simpel, let at gøre rent og ikke mindst passende til nærmest alle former for skægvækst – dog skal man nok overveje en trimmer, hvis man skal have et længere skæg i bund, hvorefter denne maskine kan tage over og fikse de sidste stubbe. Samlet set er fantastisk barbermaskine, som helt sikkert kan anbefales til alle de mandlige læsere på Connery.dk!
Panasonic ES-ST25 Barbermaskine [Test]
Del