Connery

Pallisgaard & Lisdorf #8

Vi skal da også ride med på massehysteriet om den nye prins!

Pallisgaard:

Here goes... Vi lever i en eventyrverden. En verden hvor prinser og prinsesser kan endevende en nations tilstand, blot ved at tilføje endnu et royalt in
Pallisgaard & Lisdorf #8
Og det skete i de dage, at Kronprinsesse Mary (udtales på ærke dansk), blev hasteindlagt på Riget, fordi hun skulle skide en unge ud 14 dage før tid. Oh skræk, oh rædsel. Ungen blev skidt ud, og hele Danmark kunne nu glæde sig over en ny prins. Den gamle Prins Henrik kunne ved selvsyn konstatere, at det "ligner en dreng", hvilket han stolt udbasunerede til pressen.

Prinsens eksistens skulle fejres ved utallige skud fra et par kanoner og en hulens masse lejrbål rundt omkring på de højeste bakketoppe i Danmark. Endnu engang kan vi se, hvad hjemmeværnet kan bruges til.

Lisdorf:

Ja, jeg så godt nok fredag aften, at der var en ekstraudsendelse af nyhederne, men jeg kunne ikke holde mig vågen til efter reklamerne for at finde ud af, hvad det handlede om. Næste morgen havde jeg totalt svedt det ud, indtil jeg tændte for fjernsynet. Både DR og TV2 sendte "direkte" - eller hvad vi nu skal kalde det.

Der var nogle billeder fra hovedstaden og klip fra en improviseret pressekonference på Rigshospitalet, hvor den stolte fader næsten virkede menneskelig (for god ordens skyld skal det måske lige bemærkes, at jeg gennemsnitligt så 7,8 sekunder af de to kanalers dækning af begivenheden, så måske er jeg ikke den bedst egnede til at kommentere dette).

Det var dybt foruroligende, at vores licenskroner gik til at lave en sådan sending. Hvis jeg havde haft valget, ville jeg have foretrukket at følge med i Worlds XI cricket-kampen, der lige nu bliver spillet i Sydney, hvor Australien på førstedagen sluttede i imponerende 345 all out.

Men det var ikke bare hjemmeværnet, der pludselig viste sig at være brugbart i denne tid. Faktisk har prinsefødslen været en undskyldning for at bringe alle de ligegyldige professioner ind i mediebilledet, for at bidrage med det de kan. Eksempelvis hørte jeg et interview i radioen med en historiker. Ja, lad os endelig bruge humanister til at kommentere en royal fødsel. Så ved vi da, at de ikke er helt ubrugelige. Jeg er stolt på mit fags vegne, at vi ydmygt kan være med til at bidrage til offentligheden. Nu kan regeringens også se, at der er god grund til at smide millioner af kroner i humanistisk forskning, for uden os hvem skulle så have kommenteret navngivningen af den nye prins?

Pallisgaard:

Kåre R. Skou naturligvis. Hvem andre end han kan tillade sig at udtale sig dybt analytisk om så begivenhedsløs happening som en ny prins? I sit alt for store jakkesæt ville han kunne tilføje endnu mere dybte til udsagnet "ligner en dreng" og med sin sædvanlige elegance og charme fortrylle hele nationen med sin analyse.

Helt ærligt - magen til hysteri om en fødsel skal man lede længe efter. Kongehuset er jo alligevel blot reduceret til en kransekagefigur, der på en måde skal minde os om vores storhedstid, hvor både Norge, Sverige og en stor del af de andre lande omkring Østersøen var indlemmet i det danske kongerige - det var den gang dansken var frygtet og respekteret.

Det var den gang, vi hærgede i det nordlige Europa, invaderede England, plyndrede og voldtog i ét væk. Det var den gang, vi "fandt" en snedækket ø og kaldte den Grønland, den gang vi som de første opdagede Amerika (se lige bort fra dem der allerede boede i Amerika og ikke var klar over, at de som sådan var væk), men i vores brandert glemte vi at prale med det, så Columbus fik æren for det 500 år senere.

Jeg er ikke imod kongehuset, men blot imod den hysteri der hersker om de royale. De er jo blot mennesker, der lige som alle andre mennesker prutter, bøvser går på toilet og skider mens de læser BT. Og glem ikke at de også kører for stærkt og knepper ved siden af.

Det er ikke blot medierne der er gået i selvsving. Selv ganske almindelige danskere føler sig pludselig forpligtet til at aflevere en hulens masse gaver til det, der "ligner en dreng". Hvis der dog blot var tale om familie, der giver gaver til prinsen, men ak og ve. Massehysteri på eliteplan.

Pallisgaard & Lisdorf siger velkommen til den nye prins -(vores fremtidige konge)- og håber han til sin tid vil lede landet som fortidens konger.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce