Connery

På phishing-tur med Mai Schaarup: Min Instagram-profil blev taget som gidsel

Mai Schaarup mistede sin Instagram profil og en "løsesum".

På phishing-tur med Mai Schaarup: Min Instagram-profil blev taget som gidsel

Hvis vi går helt tilbage til begyndelsen, hvordan kunne det ske, at du mistede adgangen til din profil på Instagram?
- Jamen jeg havde en ret sumpet tirsdag og lå i sengen tidligt aften og stenede serie. Pludselig får jeg en besked på IG  fra Instagram Help Center, troede jeg, om at jeg er blevet anmeldt og at jeg skal bekræfte/verify inde på det her link, som de har sendt med ellers vil min profil blive lukket.
Jeg tænker ikke andet end, "anmeldt? Det var sgu da mærkwligt!", og kigger mine opslag igennem for, om der er noget stødende eller andet. Jeg trykker på linket og 2 sek. efter får jeg en besked på whatsApp: “Hi I got you account send me money or I will sell your account”.

Nogle vil nok kalde dette trick for klassikeren, som kun sker for husmødre i det midtjyske, men det kan altså ske for selv den bedste. Nu er vi dog ude i en situation, hvor kontrollen over profilen er mistet, og der kræves penge for at frigive profilen igen. Mai fortsætter:
- Jeg går sådan lidt i panik og tænker, 'fuck altså, det er løgn' og bliver også mega sur på mig selv samtidig over, at jeg ikke var vågen.

Jeg spørger til råds på Facebook, hvad der er at gøre. En del siger, at de har erfaring med, at hvis man betaler, får man sin konto igen og andre siger betal ikke. Der kommer mange gode råd, som jeg desværre ikke kan bruge til noget, da personen har overtaget kontrollen over min profil. Jeg kan hverken nulstille eller modtage mails eller beskeder fra profilen.

Personen har ændret det hele - smart nok.

Hijackede profiler er ikke en sjældenhed på de sociale medier, og man burde jo kunne forvente, at folkene/firmaerne bag disse, var deres ansvar bevidst, men her kom Mai også til kort:
 

- Det er ikke muligt for mig at finde ud af at komme i kontakt med en person på hverken Facebook eller Instagram, der kunne hjælpe mig - det er en computer, man kommunikerer med og det er yderst frustrerende.

Jeg aner faktisk ikke hvad man gør i en sådan situation. Jeg sidder ude i en kammerats studie en hel dag og prøver alt muligt af.


Til sidst ender jeg desperat med at betale personen det ønskede beløb i Bitcoins, og personen skriver på sms, at min profil vil åbne samme tid dagen efter.
Jeg er lidt lettet og har håb på dette tidspunkt.  

Med andre ord så er Facebook og Instagram løbet let og elegant fra, hvad der burde være deres ansvar, og på den måde giver ganske suspekte folk frit spil.
Mai ender med at betale et beløb i Bitcoins for at få kontrollen over sin profil og her kunne historien være endt med en vellykket om end bekostelig overdragelse af profilen til retmæssig ejerkvinde, men:
- Desværre sker det dog ikke, selvom jeg har kommunikeret frem og tilbage om, hvilken mail profilen skal være på og hvilke brugernavn jeg benyttede mig af. Så desværre er profilen blevet slettet. Det er meget historie og gode minder fra mine spillejobs, der er gået tabt da en del af det kun lå derinde.


Nu starter jeg forfra og det er helt sikkert vemodigt. Men op på hesten som man siger. Håber folk vil gå ind og tjekke min profil og får lyst til at følge min nye musikside, så jeg hurtigt kommer op og køre igen.

Har du et godt råd til andre, der har en konto på de sociale medier, som i deres øjne har lidt værdi, om det så er personligt eller erhvervsmæssigt?
- Jeg gerne anbefale alle der ikke har gjort det at slå tofaktorgodkendelse til på diverse apps. Havde jeg kendt til det havde jeg stået i en anden situation.

Der skal fra undertegnede og resten af redaktionen lyde en kæmpe opfordring til at hive fat i samtlige dine sociale medieplatforme, og give Mai et like, et follow og en hel bunke medmenneskelig kærlighed.

ANNONCE
MAI SCHAARUP

- Mai Schaarup
- Berlin-elskende skaber af det musikalske klubkoncept HOUSEFRAU, der hylder kvindelige House og Techno DJ's - og kun hyrer disse til HOUSEFRAU festerne.
- Instagram: https://www.instagram.com/mai.schaarup/
- Facebook: https://www.facebook.com/DJSCHAARUP/
- Youtube: https://www.youtube.com/user/MAISCHAARUP
- Soundcloud: https://soundcloud.com/schaarup
- Booking: [email protected]

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce