Connery

På 6 år har jeg brugt næsten 9000 kroner på mikrotransaktioner og apps på min smartphone... Men jeg er overrasket over den helt store synder.

Følg med når jeg gennemgår min Google Play købshistorik for mikrotransaktioner og hvilke spil der er synderne.

I sidste uge havde jeg en diskussion med nogle branchekolleger hvor snakken blandt andet faldt på microstransaktioner i gaming - et forhadt og betændt emne...

Her proklamerede jeg, at jeg helt var stoppet med at downloade gratis spil til min smartphone - fordi jeg simpelthen falder i pay-to-win fælden, når den er der.

ANNONCE
Hvad er en microtransaction?

Microtransactions (sometimes abbreviated as MTX) are a business model where users can purchase virtual goods with micropayments. Microtransactions are often used in free-to-play games to provide a revenue source for the developers. While microtransactions are a staple of the mobile app market, they are also seen on PC software such as Valve Corporation's Steam digital distribution platform, as well as console gaming.

Free-to-play games that include a microtransaction model are sometimes referred to as "freemium". Another term, "pay-to-win", is sometimes used derogatorily to refer to games where buying items in-game can give a player a disproportionate advantage over others, particularly if the items cannot be obtained by free means

Wikipedia

ANNONCE

Det fik mig til at tænke over, hvor mange penge jeg mon egentlig har kastet efter diverse smartphone-apps gennem tiden. Der har været et par spil, som jeg kan huske at jeg er faldet i en tankeløs "køb for at undgå timere"-fælde. 

The Simpsons: Tapped Out og Fallout: Shelter husker jeg som særdeles slemme. Men hvor galt står det egentlig til?

Derfor har jeg nu brugt en time på at trække hele min Google Play købshistorik ud i et regneark. Og jeg er faktisk overrasket - og ikke til den gode side. 

ANNONCE
På 6 år har jeg brugt næsten 9000 kroner på mikrotransaktioner og apps på min smartphone... Men jeg er overrasket over den helt store synder.

Jeg foretog mit første køb på en Android-telefon i 2013, indtil da havde jeg aldrig haft mit betalingskort tilknyttet. Det var et spil, et fuldt spil - dengang uden microtransaktioner: Rayman Jungle Run. Lige knap 18 kroner. Ikke så galt. 

Men jeg fik hurtigt opsummeret alle købene. 202 linjer.

8.896,02 kroner!

Holy SHIT!

ANNONCE

Puhh. Okay. 

Simpsons: Tapped out. 

  • 4. marts 2013 - 15. juni 2013
  • 207 kroner. 

Okay - stadig mange penge på et shitty spil. Men bevares, det fik jeg afinstalleret. 

Jeg fortsatte med at summere tallene.

..

Fallout Shelter. 

  • Periode: 20. september 2015 - 14. juli 2018
  • 1099,20 kroner. 

Puha, den var jeg bange for. Ren tidstortur, og jeg købte MANGE bottlecaps. Den er sgu træls. Her kunne jeg sådan set have købt Fallout 4 to gange mere, i stedet - og haft en væsentligt mere underholdende oplevelse.  

Jeg ledte videre - en del forskellige app-køb af varierende slags, 4-5 køb i Hearthstone - et par 100-lapper mere. 

Men hvor fanden er pengene så gået hen? 

Hah, den havde jeg glemt. Da jeg igennem en længere periode arbejdede med kalorieindtaget, købte jeg en premium subscription på denne fitness-app, og glemte så alt om den, efter jeg havde nået mit mål.

Lifesum.

  • 2900 kroner

- Tre år + det løse, på nogle custom kostplaner. Det har jeg det faktisk ikke dårligt med. Den app hjalp min motivation... 

Den helt store synder tegnede sig ret hurtigt.

- Fucking TINDER!

ANNONCE
På 6 år har jeg brugt næsten 9000 kroner på mikrotransaktioner og apps på min smartphone... Men jeg er overrasket over den helt store synder.

Drunk-Tinder-syndromet.

Der tegnede sig et hurtigt mønster, på hvordan jeg har hamret godt 4000 kroner afsted efter den app, siden jeg først installerede den første gang i 2015. 

Et enkelt fejlkøb af Tinder Guldprofil.. og resten?

BOOSTS
Fucking Tinder-boosts... Jeg kan slet ikke huske, at jeg har hamret så mange gange på den idiotiske knap: "Bliv set mere i dit lokalområde". Som om det ikke er det samme alle de andre lidt-for-fulde stoddere gør, når klokken bliver lidt for sent, og der er gået lidt for mange promiller i den... 


Det værste er, at det igen er det samme gamer-gen der trigger det, som det jeg har brugt på spillene. 

Løbet tør for swipe? Køb en plusprofil, så du ikke skal vente. 
Forøg dine vinder-chancer? Boost the shit - mindre swipe-arbejde til mig, mere til de andre. 

Nå men, i det mindste er jeg glad for, at finde ud af, at jeg ikke har brugt størstedelen af min mikrotransaktionskvote på spil man ikke kan vinde... Men derimod nogle real-life spil, som jeg håber man kan.. vinde? 

Jeg ved det ikke helt. Men Tinder... Det gad jeg egentlig godt snart at afinstallere. 

Tør du tjekke din smartphones alltime købshistorik? 

PS: Fang mig i Instagram-indbakken, hvis du har lignende historier at dele. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce