Connery

OZ - Oswald State Penitentiary

En genial fængselsserie i 6 sæsoner og 57 afsnit i alt.

"OZ. The name on the street for the "Oswald State Penitentiary", level 4". Til dem der stadig ikke aner hvad jeg ævler om, er "OZ" en tv-serie, der tidligere blev vist på DR1.
OZ - Oswald State Penitentiary
Da det jo er en fængselsserie, omhandler det personerne og begivenhederne i "Oswald State Penitentiary", senere kaldet "Oswald State Correctional Facility". Og nærmere bestemt handler det især om en afdeling af fængslet, nemlig "Emerald City" også kaldet "Em City". "Em City" er en eksperimental afdeling, hvor fangerne ikke bor i celler, men små rum, med gennemsigtigt glas som vægge. Derudover har det et stort opholdsrum med fjernsyn, et træningslokale, må gå i deres eget tøj, og i bund og grund har en hel del flere privilegier end resten af fængslets fanger. For at kunne opretholde det, skal de så opføre sig ordentligt, hvilket de sjældent gør, og det giver jo så stof til serien. I bund og grund som i de danske fængsler, men her er det jo en hel uhørt måde at drive et fængsel på.

Ideen med "Em City", er noget en gut ved navn McManus har fundet på, og han er også fungerende leder i afdelingen. Over ham har vi så "The Warden" Glynn, som leder hele fængslet, og over ham sidder så guvernøren, et dumt svin som man døjer med hele serien igennem. Derudover følger man en lang række af de ansatte og indsatte, og på trods af at mange af personerne jo har begået alvorlige forbrydelser, kommer man til at føle med dem på mange punkter.

Fangerne i "Em City" er delt op i naturlige grupper, alt efter hvem man "hænger ud" sammen med, og disse er: "Homeboys", "Latinos", "Muslims", "Irish", "Bikers", "Aryans" og "Wiseguys". Og det siger jo lidt sig selv hvem der hører til hvad, "The Aryans" er nazisterne og dem der generelt ikke kan lide andre hudfarver end deres egen, og "The Wiseguys" er italienerne, eller gangsterne.

Derudover findes der så enkelte andre personer, "The Others" bliver de kaldt på en senere tidspunkt i serien, hvor flere af hovedpersonerne hører til.
ANNONCE
OZ - Oswald State Penitentiary
Hele vejen igennem serien, afbrydes den engang imellem af en af de indsatte, der også fungerer som fortælleren. Han dukker op midt i det hele, og fortæller en masse ting om hele skidtet, og viser forskellige sider af forskellige sager, og kommer i det hele taget med hans syn på mange ting.

Der er blevet lavet i alt 6 sæsoner af denne geniale serie, alle af forskellig længde, med i alt 56 afsnit, men den bliver desværre ikke lavet mere.

Serien vises desværre heller ikke på dansk tv mere, men det findes der heldigvis råd for. De første tre sæsoner er udkommet på DVD, og for dem der ikke kan vente, findes der alternativer på nettet, hvis i forstår sådan en lille en...
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce