Connery

Overlevelsesguide nr. 4 – Træningsstart

Sådan kommer du bedst mulig i gang med din træning.

Overlevelsesguide nr. 4 – Træningsstart
Hvis du ikke allerede er en fast af det nærmeste fitnesscenter, så har vi lige et par gode råd inden du starter op.

Tip #1:
Afprøv og find en rutine
Vid hvad du har med at gøre. Enten undersøg på nettet med forskellige muskelgrupper, træningsmetoder og andet, men mest anbefalet er dog at snakke kort med en fitnessinstruktør, som kan sætte dig ind i tingene. Du skal ikke føle dig pinlig berørt over at gå rundt med en ’hjælper’, mens steo-john skuler på dig under hans håndvægte, for de fleste har alle haft et lignende udgangspunkt. Enten kan du få et ark, som du skal følge, eller også kan du selv undersøge mulighederne og sætte din træning sammen på din egen måde.
ANNONCE
Overlevelsesguide nr. 4 – Træningsstart
Tip #2:
Tyvstart
Inden du begynder med at løfte håndvægte og andre remedier, er det faktisk en god idé at starte en uge eller nogle dage før med at lave push-ups, chin-ups eller andre øvelser, som sætter musklerne på prøve. På den måde overrasker du ikke kroppen fuldstændigt, og det næste tip fortæller, hvorfor det helst ikke skal ske. Med nogle få øvelser vænner du kroppen til, at der skal ske noget med musklerne, og chokket bliver knapt så stort, når du begynder at belaste kroppen.
ANNONCE
Overlevelsesguide nr. 4 – Træningsstart
Tip #3:
Ro på, minister
Det værste tidspunkt i ens træningskarriere kan være, når man lige er startet på sit projekt. Kroppen er slet ikke vant til så store belastninger(derfor hjælper tip #2 lidt på dette), og man oplever derfor den forfærdelige følelse dagen efter af ikke at kunne gå eller bevæge musklerne uden smerte. Musklerne er blevet stimuleret, trukket og udvidet gennem øvelserne, og smerterne dagen efter er uundgåelige. Du kan dog tage den lidt mere med ro på førstedagen, og langsomt sætte dig ind i øvelserne. På den måde har du størst sandsynlighed for at restituere hurtigere, og på den måde komme hurtigere i gang med træningen igen.
ANNONCE
Overlevelsesguide nr. 4 – Træningsstart
Tip #4:
Husk opvarmning
Man skal altid huske at varme kroppen op, inden man begynder at styrketræne! ’Kolde’ muskler er med til at forøge risikoen for muskel- og seneskader, og specielt i starten er det en god idé at gøre sig umage med opvarmningen, for på den måde at undgå unødvendige overbelastninger af den i forvejen udsatte krop. Opvarmning giver bedre bevægelser og mobilitet i kroppen under træningen, og giver desuden kroppen mulighed for at præstere på sit yderste og derved opnå det bedste resultat.
ANNONCE
Overlevelsesguide nr. 4 – Træningsstart
Tip #5:
Husk alle musklerne
Det duer ikke, at du allerede fra starten af laver den dummeste fejl i træningen, nemlig at fokusere udelukkende på bestemte muskelgrupper. Mange laver den fejl, at de blot vil se ’store’ ud, og derfor kun træner overarme og brystkasse. Ikke nok med at det ser idiotisk ud af se en kødklump vandre rundt på to stylter, men det giver også en tydelig asymmetri i kroppen. Hvis du formår at nå omkring de fleste muskelgrupper i kroppen i løbet af din træningsuge, vokser din krop samlet og giver et større fysisk udseende i helheden.
ANNONCE
Overlevelsesguide nr. 4 – Træningsstart
Tip #6:
Væske
Kroppen arbejder på højtryk under træningen og derfor er det vigtigt at indtage væske under hele træningen. Et par slurker af vandhanen duer ikke i det længere løb, så sørg derfor altid at have en vandflaske, drikkedunk eller andet med hver gang. Det er vigtigt at holde væskeindtaget intakt under hele træningen, da man sveder meget og derfor kan få hovedpine, kvalme og andre problemer, hvis man ikke bibeholder væskebalancen i kroppen.
ANNONCE
Overlevelsesguide nr. 4 – Træningsstart
Tip #7:
Træningstøj
Det kan ikke betale sig at betale store summer for træningstøj, da du ligeså godt kan bruge en T-shirt og nogle shorts fra tøjbunken derhjemme. Du skal dog sørge for at det er noget tøj, som sidder løst og behageligt, så det ikke gnaver og kradser under øvelserne. Lad være med at tage den strammeste tank-top du kan finde, da du på længere sigt hellere vil have en behagelig og god træningssession end at vise dine muller til dine omgivelser. Hold det simpelt, løst og behageligt.
ANNONCE
Overlevelsesguide nr. 4 – Træningsstart
Tip #8:
Vær forberedt på distraktioner!
Fitnesscentre er ikke udelukkende svedende mænd, som kaster rundt med vægtstange. Der er ofte en masse piger i tætsiddende træningsdragter, som kan forvirre selv den mest engagerede pumper. Øvelse gør mester og du vil nok helst undgå at tabe vægtstangen ned over kroppen, netop fordi du mistede koncentrationen under en lille lækker sags squad-øvelser i hjørnet.

Derudover er det bare med at komme i gang!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce