Connery

Overlevelsesguide nr. 3: Studiestart

Hvordan er det lige man får den bedste start på sin nye uddannelse?

Den tredje omgang af min overlevelsesserie befinder sig denne gang på skolebænken. Her er en række gode råd og tips til, hvordan du får kickstartet din uddannelse på den bedst mulige måde.
Overlevelsesguide nr. 3: Studiestart
Overlevelsesguide nr. 3: Studiestart
1) Mød til tiden

Ikke nok med at kedelige hr. Svendsen får grå hår på overskægget over at se en slendrian som dig komme for sent de første dage, men du er hermed også stemplet som en lømmel af alle samtlige lærere og vejledere. Det virker måske i folkeskolen, men på de videregående uddannelser synes dine klassekammerater ikke, at du er ’cool’, fordi du skulker. Du får derimod svært ved at finde nogen, der vil i gruppe med dig og du kommer desuden røvmeget bagud. Så sæt det ækle vækkeur til tiden, få kastet havregrynene i fjæset og smut op til en omgang undervisning, mester.
ANNONCE
Overlevelsesguide nr. 3: Studiestart
2) Vær über ’fucking’ social

Tag til alle introduktionerne, timerne, cafeerne, festerne, løbene, lektiegrupperne, you name it. Den første tid på uddannelsen bygger fundamentet for, om du har udsigt til mange røvsyge år fremover, eller om du går den fedeste tid i møde. Du skal gemme din generte side væk og snakke med alt og alle, så du på den måde kan få bygget en god omgangskreds op, samt nemmere finde dig til rette på uddannelsen. Tag initiativ i gruppearbejdet, sig ja til at være en del af festudvalget og generelt bare snak med så mange som muligt, uden at virke påtrængende og egocentreret. Snak med folket og du vil blive en del af fællesskabet.
ANNONCE
Overlevelsesguide nr. 3: Studiestart
3) Ny start – Nye muligheder

Benyt dig af den fantastiske mulighed for at starte på en frisk - din identitet på dit tidligere studie bliver nulstillet, og med lidt god vilje kan du være den, du ønsker at være. Med mindre et par løse ender i form af nogle stalker-agtige klassekammerater spolerer dine muligheder, er der ingen, der kender dig endnu. Det betyder også, at ingen husker dig som den, der snavede med den tandløse kantinedame til fredagscafé eller overbrækkede dansegulvet midt i dit forsøg på at parodiere M.J. For dine nye studiekammerater er du bare en fremmed – et image du nu selv har mulighed for at forme efter eget behov. Grib chancen og lad være med at lave skandale til den første fest. For så er du stemplet for resten af dine semestre.
ANNONCE
Overlevelsesguide nr. 3: Studiestart
4) Opførsel og adfærd

 
4a) Hvis single:

Start stille og roligt ud. Hvis du er interesseret i dine nye studiekammerater, skal du ikke flyve i flæsket på dem med det samme som en liderlig hangris, men i stedet lære dem alle at kende og finde ud af, hvad de interesserer sig for. Hvis du i den første tid går all-in på en af pigerne som den sygeste player/liderkarl, har du spoleret chancen hos de andre piger med 100 procent. Vær alsidig og snak med alle pigerne, indtil du kan mærke at der er mere end bare kedelig smalltalk i luften.

Undtagelse: Rus-ugen lidt en undtagelse, da ’rystesammen’-turen ofte byder på nogle ret så vilde og mindeværdige oplevelser.
ANNONCE
Overlevelsesguide nr. 3: Studiestart
4b) Hvis optaget:

At du skal være så social som overhovedet muligt, betyder også, at du kommer til at snakke en del med det andet køn. At du skal være interessant og vække opmærksomhed omkring dig selv tiltrækker pigerne endnu mere – det er her, du skal være forsigtig! Med nye muligheder kommer der også en del tilnærmelser, og du må på bedste vis holde nok afstand til dem, så I kan holde jer i ’venne’-zonen.  Det duer ikke at flirte med dem, da der ikke findes noget, der hedder en uskyldig flirt. No way.

At du gør dig selvsikker og gør de andre bevidst om din status, kan tanken om, at de ikke kan få den, de vil have, bare vække mere uimodståelig lyst til at få fingrene i dig. Kæmp dig igennem det champ – det er tilladt at nyde opmærksomheden, men hold fingrene for dig selv.  Har du lyst til at være sammen med dine studiekammerater, har du nok ikke truffet det rette valg - en rigtig mand er ikke sin kæreste/kone utro. Færdig bum.
ANNONCE
Overlevelsesguide nr. 3: Studiestart
5) Find balancen

Måske var du nørden i folkeskolen, som ikke havde nogle venner, eller også var du mr. Popular, som hang ud med alle de seje, men suttede røv i timerne. Find balancen mellem et godt socialt netværk og et godt gennemsnit på dit karakterpapir – det er svært, men muligt! Det koster måske en røvfuld søvnmangel nu og da, men hey, du kan sove, når du er en gammel, rynket nisse. Den rette balance giver system i din hverdag og du går hverken glip af de fede fester eller de fede jobmuligheder i fremtiden.
ANNONCE
Overlevelsesguide nr. 3: Studiestart
6) Giv det en chance

Man skal selvfølgelig ikke gå på uddannelsen, hvis man kører surt i det hele eller havde forventet noget andet. Men det allervigtigste er at give det en stor chance. De første par måneder kan sagtens være et helvede, men derefter kan det måske være, at du får styr på det hele. Er du derimod stadig træt af det hele efter flere måneder, skal du ikke holde dig tilbage for at springe fra igen. Det er ikke en falliterklæring eller et nederlag! Det er derimod en mulighed for at overveje sin fremtid mere nøje, og blive sporet ind på noget, som rent faktisk passer til ens interesser. Så giv det en chance, og skulle du hade det som pesten, så er der tid endnu til lidt forandring.
ANNONCE
Overlevelsesguide nr. 3: Studiestart
7) Glem stereotyperne

De kiksede, de seje, de nørdede, de flotte piger, de kedelige piger – det findes ikke på uni eller andre videregående uddannelser. Holder du fast i din holdning fra folkeskolen eller gymnasiet, er chancen for et stabilt socialt netværk minimal. Der er plads til alle, og da I alle besidder den samme interesse for uddannelsen, har I mere til fælles end som så. Dem, der laver lektier, er ikke længere de kedelige stræbere, men kan derimod være dem, der er mest fremtrædende i klassen. Selvfølgelig er der plads til et par stykker som er udenfor - det kan ikke undgås. Men som udgangspunkt er der plads til en ordentlig omgang blandet landhandel, hvor alle får en mulighed for at være en del af fællesskabet. Briller eller ingen briller, splejset eller pumpet, der er ingen kategorisering.
ANNONCE
Overlevelsesguide nr. 3: Studiestart
8) Drik hjernen ud!

Dette vindertip modstrider lidt rådet om at få et højt gennemsnit, da et utal af vodka-shots kan gøre det svært at holde på hjernecellerne - men vi tager chancen, bitches. Du er ung, du har et x antal år tilbage at studere i, du har et fedt fællesskab– make it count!  SU’en rækker ikke til en kølig Dom P på diskodasko, men en lunken dåsebajer fra Aldi kan også redde skærene. Fest igennem inden tiden kommer til fast arbejde med villa, volvo og vovhund og nyd ungdommen.

Held og lykke på dit nye studie! Drik en bajer for os på Connery.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce