Connery

Overkill: Få NATO-godkendt sikkerhed med Kingstons IronKey D300S

Leder du efter en USB der holder dine filer sikre?

6 ud af 6 stjerner

Med trådløse overførsler på langt de fleste devices, kunne man tro at USB-stikken var en uddøende race... Det er nok sandt, at behovet for USB-hukommelse ikke er hvad det har været, men der er en niche, som har det godt, det er den der har med sikkerhed at gøre. 

Trådløse dataoverførsler er bare udsatte på en helt anden måde, og en digital overførsel der kræver fysisk forbindelse, kan noget andet. Især hvis man smækker ekstra sikkerhed med på den fysiske nøgle. 

En af de mere blærede dimser man kan få fingrene i, kommer fra Kingstons serie af sikre USB-sticks; IronKey. 

Denne elegante, matsorte gadget, er uden tvivl en agent 007 værdig - men her handler det egentlig ikke om at se flot ud - det er et biprodukt af drevets funktioner. 

IronKey D300S hedder den. Den kommer med lagerplads fra moderate 4GB og op til 128 GB - og her er det filernes beskyttelse der er i fokus. 

ANNONCE
Overkill: Få NATO-godkendt sikkerhed med Kingstons IronKey D300S

D300 USB'erne har opnået at blive optaget i NATOs liste af Information Assurance Product Catalogue (NIAPC). Det betyder at produktet opretholder de sikkerhedsstandarder, der kræves af NATO's operationelle personale. 

D300 er altså kvalificeret som et flashdrive, der kan beskytte data mod tab og cyberangreb. 

Sikkerheden i IronKey D300 sættes af militærgodkendt 256-bit AES-XTS hardwarebaseret kodning - Programmet er altså immun overfor USB-malware. Desuden har USB'en også et virtuelt keyboard, så man kan indtaste koder, uden keylogger og screenlogger-programmer kan snuse med på tastaturtryk. Hvilket er ret smart. 

ANNONCE
Overkill: Få NATO-godkendt sikkerhed med Kingstons IronKey D300S

Det lyder da kompliceret!?

Ja. Det er det også. Men i praksis er IronKey let at bruge og let at forklare. 

Er du nervøs for, at data skal falde i de forkerte hænder? 

Smæk D300 i din PC. Første kørsel prompter dig til at generere en sikker adgangskode - herfra er USB'en låst til dit password - som så skal indtastes, hver gang der overføres data til og fra USB'en. 

Der er ikke mere til det.

IronKey D300S er så nem at bruge - og ja, så ser den altså pænt blæret ud. 

Kingston IronKey D300S koster fra omkring 600 kroner og op til et par tusinde, alt efter kapacitet. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce