Connery

Oscar-akademiet udskyder ny udskældt kategori på ubestemt tid

Prisen for Bedste Populære Film bliver ikke en realitet alligevel

Det er ikke længe siden, at Oscar-akademiet annoncerede en helt ny pris til næste års Oscar uddeling. En pris, der mildest talt ikke blev taget godt imod. Prisen var For Bedste Populære Film, og kritikken gik især på, at det ville gå imod det, som Oscars normalt står for. Pointen med den nye pris var nemlig at hylde de film, der er populære blandt publikum, men ikke nødvendigvis får positiv opmærksomhed blandt filmkritikerne.

Så med andre ord var det vel et forsøg på at højne seertallene, som de sidste år har været fortsat dalende. 

Problemet er nemlig, at de film, der modtager Oscars, ofte ikke bliver set af den brede befolkning, og derfor er det heller ikke den brede befolkning, der er interesseret i Oscar-showet. Hvorfor kigge på, at en film, man alligevel ikke har set, vinder en pris? 

Hvad Oscar-akademiet nok ikke havde forudset var bare, at de inkarnerede Oscar seere ikke var tilfredse med denne nye kategori. I hvert fald blev det i høj grad kritiseret i medierne - både af eksperter og privatpersoner - men også folk i selve akademiet har kritiseret den nye pris. 

Og noget tyder på, at Oscar-akademiet har taget kritikken til sig. I hvert fald har de besluttet, at den nye pris ikke skal uddeles til næste års show alligevel. De har dog ikke sagt, at den helt bliver fjernet, men derimod at de ikke kan nå at indføre den i år, da det ville skabe udfordringer for film, der allerede har været udgivet. 

Hvorvidt kategorien bliver indført til senere shows, vil kun tiden vise. Spørgsmålet er dog, om målet om flere seere overhovedet kan ske på denne måde, for hvad er det ved at få en masse nye seere, hvis man bliver boykottet af de trofaste seere på grund af ny kategori?

via GIPHY

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Simone Borup Simone Borup

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt