Connery

Op til 25 kopper kaffe om dagen er ikke usundt for helbredet

Kender du en, der bliver glad for det?

Vi er i 2019, alle har travlt, alle løber fra det ene møde til det andet og der er hyggelige kaffesteder over det hele. Faktisk er der flere af os, der er afhængige af vores morgenkaffe, og kaffe generelt, for at komme igennem dagen. 

Bruger du alt for mange penge på den lokale kaffebar, eller har bare du dårlig samvittighed over alle de kopper kaffer du drikker i løbet af en dag? Så vil du elske resultatet af en ny undersøgelse. I følge en ny undersøgelse, er det nemlig ikke skadeligt for dit hjerte at drikke op til 25 kopper kaffe - om dagen. 

Tidligere studier har vist, at et højt indtag af koffein vil øge chancerne for hjertestop eller et slagtilfælde. Men, nu viser en undersøgelse i UK lavet på 8.412 personer, at det ikke gør nogen forskel om man drikker én kom kaffe eller 25. 

Undersøgelse som blandt andet er finansieret af British Heart Foundation, involverer eksperter fra Queen Mary University of London som har inddelt undersøgelsespersonerne i tre forskellige grupper.

Den første gruppe bestod af personer, som drak mindre end en kop kaffe om dagen. Den anden gruppe bestod af personer, som drak 1-3 kopper om dagen. Og den sidste gruppe bestod af personer, som drak mere end tre kopper kaffe om dagen. I den sidste gruppe blev der gennemsnitligt drukket fem kopper om dagen, men der var også personer i gruppen som drak op til 25 kopper kaffe om dagen. 

Undersøgelsen fandt altså ud af, at dem der drak absurd mange kopper kaffe om dagen ikke var mere udsatte for hjertestop eller slagtilfælde end andre. Forsøgspersonerne havde en MRI hjertescanner på sig, og pulsen blev ligeledes målt uden de store forskelle. Her blev alder og vægt selvfølgelig også taget i betragtning. 

Dr Kenneth Fung, fra Queen Mary University of London, siger om forsøget, at folk ikke skal stoppe med at drikke kaffe for helbredets skyld. 

Kender du en, der drikker mere end 25 kopper om dagen?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce