Gear

OnePlus 6 [Test]

OnePlus leverer stadig smæk for skillingen!

OnePlus 6 [Test]
Mikkel M. Vermeulen
Af Mikkel M. Vermeulen 6. juni 2018

5 ud af 6 stjerner

Vanen tro vendte kinesiske OnePlus tilbage på markedet med en ny flagskibstelefon i slutningen af maj. 

Der er sket en del, siden virksomheden blev grundlagt af Carl Pei i slutningen af 2013. Grundidéen var at skabe en smartphone, der kunne konkurrere med high-end klassen, men samtidig holde et lavere prispunkt.

Det skulle vise sig at være en rigtig god idé, og siden begyndelsen har brugerne været meget investerede i brandet, der i lang tid blev båret af word-of-mouth, og som noget ret specielt, kun kunne bestilles på deres webshop, hvis man besad en invitation til dette.

I 2018 er OnePlus ikke længere en telefon for de få udvalgte, men grundidéen holdes der stadig fast i. Og det tror jeg er klogt. 

Med en pris der starter på 3899 kroner, er den nyeste og bedste OnePlus telefon på et prisniveau, der ligger 1500-3000 fra konkurrenterne i Android-feltet – og du kan købe hele to OnePlus 6 for prisen på en iPhone X, og stadig have penge til overs til en Roskilde-billet. Selvfølgelig ligger der også nogle kompromiser i de valg, men mere herom, senere i artiklen. 

 

 

 

Silk White, Midnight Black, Mirror Black
Silk White, Midnight Black, Mirror Black

Design

Rent størrelsesmæssigt er OnePlus 6 praktisk talt identisk med forgængeren 5T. Den er en mikroskopisk smule tykkere, men det er så lidt, at man skal have gang i et mikrometer, for rigtig at kunne se det. Til gengæld er har den nye telefon fået glasbagside, et designtræk der kan sidestilles med de øvrige flagskibstelefoner på markedet pt. Det er et valg der, ifølge OnePlus giver telefonen et smukkere finish, men i virkeligheden er det faktisk de mindst glaslignende finishes Midnight Black og Silk White, der løber med alt opmærksomheden, med en overfladebehandling der får de respektive telefoner til henholdsvis at ligne keramik og perlemor. Den rene glasoplevelse kommer i udgaven Mirror Black, der er spejblank, en smule glat og dybt sort – når den lige er pudset op. 

Den store opmærksomhedssluger i OnePlus 6 designet er fronten. Som andre producenter har de udnyttet så meget af overfladen til skærm, som overhovedet muligt. Det giver en imponerende skærmdækning på 84% og fordi vi stadig har et frontkamera – et notch, som famøst blev introduceret til markedet via iPhone X. 

Notch-designet er et ophedet topic for Android-fans, og man kunne forestille sig, at der for OnePlus fans, som er noget af det tætteste på Android-purister, næsten er et issue. Heldigvis og selvfølgelig, kan folk der ikke føler notch-designet, vælge det fra, med to hurtige klik i indstillings-menuen. 

Skærm

OnePlus 6 er udstyret med en 6.28" skærm, det er et super lækkert, detaljerigt og velbelyst AMOLED Display, og som jeg var inde på tidligere, fylder det en kæmpe del af telefonens overflade. Skærmratioen lyder på 19:9, et endnu mere bredt format end forgængerens 18:9. 

Men det er også i skærmen, at vi finder telefonens første kompromis, i kampen om at holde prisen nede. En opløsning der lyder på 2280 x 1080 pixel, er ikke nær så detaljerig som flere af konkurrenternes Quad-HD opløsninger, og hvad de ellers har af smarte navne. I praksis har det to betydninger: Du kan ikke streame 4K video og nyde godt af det på din smartphone, og for at få det fulde udbytte af de fotos du skyder med telefonen, skal du også have dem på en skærm med højere opløsning. 

Det kan godt lyde som et minus, men i virkeligheden forholder det sig måske en anelse anderledes, i hvert fald i min optik: Full HD, er mere end rigeligt til den gennemsnitlige bruger, og hvis ikke du arbejder professionelt med smartphonefotos eller videoredigering fra din smartphone (ergo pro-blogger/youtuber), så er det ikke en reel mangel for dig. 

Et andet plus ved skærmopløsningen, er at det ikke tærer nært så hårdt på batteriet. Og ærligt talt: Vi har alle brug for så meget batteritid, som vi kan. 

Kamera

På kamerasiden ser vi et fornuftigt spring fra OnePlus 5 til OnePlus 6. OnePlus har givet kameraet en vigtig og faktisk ret nødvendig overhaling, og det giver sig lynhurtigt til kende, når man tager kameraet i brug. 

Det primære kamera – bagsiden – er af dobbelt-typen, der består af en 16MP linse og en 20 MP linse, f/1.7 blænde og 19 % større sensor. Og vigtigst: Optisk billedstabilisering. 

Det gør telefonen i stand til at tage rigtig fine billeder, også når det går hurtigt. 

I 1:1 sammenligning med fotos fra Huawei P20 Pro og Samsung Galaxy S9 Plus, telefoner der ligger en god prisklasse over, er det dog tydeligt at se, at der stadig er en reel forskel på kvaliteten. 

 

Selfie- eller frontkameraet er til gengæld super fint, og takket være en ret smart portrætfunktion, fremstår selfies altid ret skarpe og detaljerede, og det er nice

 

Kameraets videotilstande er ret basale, og dermed også ret brugervenlige. På frontkameraet kan du skyde enten 1080p eller 720p, mens det primære kamera skyder fra 720p og helt op til 4K 60FPS. 

OnePlus har også tilføjet Super Slow Motion, en funktion der i OnePlus-terminologi kan skyde 480 billeder i sekundet ved 720p, i op til et minut. Hvis du skal køre 1080p slowmotion, hedder det 240 billeder i sekundet. Det lyder måske ikke så voldsomt, når man hører at nogle af de andre producenter kører 960 billeder i sekundet på deres slowmotion-features, indtil man bliver klar over, at de helt afsindige slowmotion-features rent faktisk er begrænset til brøkdelen af et sekund. 

Her er det klart et plus, at OnePlus ikke har oversolgt en gimmick, men i stedet rent faktisk skubber på en feature, der faktisk har en praktisk anvendelighed, i og med at den kan skyde et minut af gangen i slow-motion-featuren, der promoveres. 

Performance

Nu kommer vi til det absolut fede ved OnePlus 6. 

Takket være kombinationen af nyeste udgave af det lette OnePlus styresystem, OxygenOS, og valget af det seneste og hurtigste Qualcomm Snapdragon 845 chipset, får man en voldsomt hurtig oplevelse. 

Hvis ikke du er så bekendt med OnePlus, kan jeg fortælle at Oxygen OS, er det tætteste du kan komme på en puristisk Android-oplevelse, uden at det kun kører rent Android. Det er pokkers hurtigt, og Oxygen optimerer på de OnePlus specifikke funktioner, samtidig med at tillade en ren Android-oplevelse. Det er en af de primære grunde til, at rigtig mange brugere er glade for OnePlus. Den lette software og et tæt samarbejde fra OnePlus side, sørger for at opdateringerne fra Android, lynhurtigt rammer en OnePlus telefon. Det er vigtigt, hvis man gerne vil være med på de seneste nye features. 

Snapdragon 845 er samtidig det nyeste nye fra Qualcomm. I OnePlus 6 betyder det 2.8 GHz Octa-core processor, 6 eller 8 GB DDR4 RAM og en Adreno 630 grafikmotor. 

 

Andre Features

OnePlus 6 har selvfølgelig lynhurtig Face Unlock og en endnu hurtigere fingeraftryksscanner. Sikkerheden ved Face Unlock er bevist omgåelig ved hjælp af vellignende fotos af ejeren, og det bringer funktionen i samme klasse, som praktisk talt alle de andre på markedet. Til gengæld er det mega hurtigt, og gør anvendeligheden af en altid-låst smartphone, til et mindre irritationsmoment. 

Hvis du virkelig vil have sikkerhed, som psykopatiske stalkere og detektiver ikke kan ombryde med minimal effort, bør du køre med pin eller fingeraftryk. Pro-tip. 

Den er også udstyret med et 3300 mAh batteri, der som tidligere nævnt, ikke er belastet af en super-opløsnings skærm. Det giver en meget god batteritid på telefonen, og dét kombineret med en ny, medfølgende OnePlus fast-charge, sørger for at telefonen sjældendt rammer et panikpunkt. Med et kvarters ladning, har man let batteri til 5-6 timer ekstra. Se billedet herunder, og forstå, at fast charge holder en kørende virkelig længe!

Honourable mention: OnePlus holder stædigt fast i mini-jack indgangen! 

Som jeg startede ud med at sige, gik OnePlus i sin tid på markedet med en mission. 

OnePlus 6 er en virkelig habil allround smartphone, der ved første øjekast ligner alle de andre topmodeller på markedet. Man får en fantastisk hurtig telefon, og man køber sig ind i et brand, der vægter forbrugerens interesser og forventninger. 

Hvad man ikke får; markedets allerbedste kamera, eller højest-spec'ede display, er kompromiset der afgør prisen. Man slipper for at sælge både sin førstefødte og sin mor, for at få råd til en tidssvarende smartphone, i et design der spiller op til alle de andre high-end telefoner i klassen. 

Det bedste ved OnePlus, og OnePlus 6 i særdeleshed, er at man til stadighed ser en konkurrencedygtig telefon, der set i forhold til prisen, leverer en fantastisk oplevelse. Og en smartphone, der set i forhold til ren hardware-performance og chipset-hastighed, leverer seriøse smæk for skillingen. Mission accomplished!

 

Pris og tilgængelighed
OnePlus 6 kan fås med 64 GB, 128 GB eller 256 GB lagerplads og kan købes fra den 23. maj online på oneplus.com/dk eller hos OnePlus' partnere Telia, Telenor, 3 og YouSee.

Priserne for OnePlus 6 starter fra 3.899 DKK (64 GB), 4.399 DKK (128 GB) og 4.699 DKK (256 GB). Alle farvekombinationer er i handlen fra dags dato. 

Notch/No Notch

OnePlus 6 har en flot standby-tid.
OnePlus 6 har en flot standby-tid.

OnePlus 6
OnePlus 6

Størrelse

155.7×75.4×7.75 mm

Vægt

6.2 oz (177g)

Materiale

Glasmateriale

Farver

Mirror Black/ Midnight Black/ Silk White

Operative System

OxygenOS baseret på Android™ Oreo

CPU

Qualcomm® Snapdragon 845 (Octa-core, 10nm, op til 2.8 GHz) inden for AIE

GPU

Adreno 630

Notifikationslys

RGB LED-underretningslys

Vibration

Haptisk vibrationsmotor

RAM

6 GB / 8 GB LPDDR4X

Lagerplads

UFS 2.1 2-LANE 64 GB / 128 GB / 256 GB

Sensorer

Fingeraftryk, Hall, Accelerometer, Gyroskop, Nærhed, RGB Ambient Light Sensor, Elektronisk kompas, Sensor Hub

Porte

USB 2.0, Type-C, Understøtter USB-lyd

Dobbelt nano-SIM-åbning

3.5 mm audio jack

Batteri

3300 mAh (ikke aftagelig) Fast Charging (5V 4A)

Knapper

Understøttelse af håndbevægelser og skærmnavigation

Lyd

Højtaler i bunden

Understøtter støjreduktion

Dirac HD Sound®

Dirac Power Sound®

Oplåsningsmuligheder

Fingeraftryk

Face Unlock

Skærm

Størrelse: 6.28 tommer (Hjørnerne på skærmen er inden for et standard rektangel. Målt diagonalt er skærmstørrelsen 6,28 tommer i det fulde rektangel og 6,12 tommer, hvis man medregner de afrundede hjørner.)

Opløsning: 2280 x 1080 pixels

Højde-breddeforhold: 19:9

Type: Optic AMOLED

Understøtter sRGB,DCI-P3

Dækglas: 2.5D Corning® Gorilla® Glass 5

Bagudvendt kamera – Main

Sensorer: Sony IMX 519

Megapixel: 16

Pixelstørrelse: 1.22 µm

OIS: Ja

EIS: Ja

Autofokus: DCAF

Blændeåbning: f/1.7

Bagudvendt kamera – Secondary

Sensorer: Sony IMX 376K

Megapixel: 20

Pixelstørrelse: 1.0 µm

Autofokus: PDAF

Blændeåbning: f/1.7

Blitz

Dobbelt LED-blitz

Video

4K-videoopløsning med 30/60 fps

1080P-videoopløsning med 30/60 fps

720P-videoopløsning med 30 fps

Super Slow Motion: 1080p video at 240 fps, 720p video at 480 fps

Timelapse

Videoredigering

Funktioner

Portræt, Pro Mode, Panorama, HDR, HQ, Dynamisk støjreduktion, Clear Image, RAW-billede

Forreste kamera:

Sensorer: Sony IMX 371

Megapixel: 16

Pixelstørrelse: 1.0 µm

EIS: Ja

Autofokus: Fast fokus

Blændeåbning: f/2.0

Video

1080P-opløsning med 30 fps

720P-videoopløsning med 30 fps

Timelapse

Secretlab Cyber Monday 2024: Den ULTIMATIVE Gaming-opgradering venter på dig!

Læs også: Secretlab Cyber Monday 2024: Den ULTIMATIVE Gaming-opgradering venter på dig!

Årets vildeste Black Friday-tilbud: gaming, lyd og tech til spotpris

Læs også: Årets vildeste Black Friday-tilbud: gaming, lyd og tech til spotpris