Connery

OnePlus 5 [Test]

Lever OnePlus' nye flagship op til de tårnhøje forventninger?

5 6 0 1
5 ud af 6 stjerner

Kinesiske OnePlus er for alvor kommet ind på markedet på ligeværdigt niveau som de andre giganter såsom Samsung, Apple eller Huawei. Nu er de med deres femte telefon på markedet ikke længere bare med i kapløbet på grund af deres mindre prisniveauer end konkurrenter, men mere på grund af deres evne til at leve op til, hvad de lover. 

OnePlus 5 [Test]
OnePlus 5 [Test]

Design

OnePlus-konceptet fortsætter deres koncept med flagship-smartphones, som drøner ind på markedet med stærke opgraderinger til en langt mere favorabel pris end blandt andet Apple-produkter. Det virker dog til at de har kigget lidt over skulderen på udseendet fra Iphone 7, som allerede blev drøftet ved de lækkede billeder før lanceringen – der er noget om snakken, men hvem lader sig ikke inspirere af hinanden.  

Designet kører den hjem på meget simple præmisser, og gør ikke det store ud af at være en æstetisk faktor. Sådan har det for det meste været med alle udgaver af OnePlus-smartphones, som i stedet brillerer på deres ydeevne. designkonceptet er helt klassisk uden noget ekstra lir what so ever. Størrelsen er tilpas grandios til at se detaljerne på sine billeder og få en ordentlig oplevelse af videooptagelse samt andet mediemateriale – skærmen er dog ’kun’ i Full HD-opløsning, som alligevel fungerer ganske fint til hverdagsbrug. Telefonen føles ganske let i hånden og modellen er som den tyndeste af slagsen en passende størrelse. 

OnePlus 5 [Test]

Hardware

OnePlus har for vane at pakke seriøse smæk for skillingen, når det kommer til hardware, og det er også tilfældet for 5'eren her. Chipsettet er Qualcomm Snapdragon 835, som man også finder i de øvrige - dyrere flagskibs-mobiler fra blandt andet Samsung, Sony og HTC. Det er octa-core performance med op til 2.45 GHz processorkraft på de første fire kerner, og 1.9 GHz på de fire mindre. 

Den har et fuldstændigt overdrev af RAM (6 eller 8 GB DDR4X, alt efter version) og praktisk talt, er der ikke en finger at sætte på telefonens performance. 

Styresystemet er det seneste Android 7.1.1 Nougat, med OnePlus Oxygen OS overlay - så alle de nyeste Google-features er til stede. 

Batteriet er en af de bedste på markedet, som sørger for rigeligt strøm en hel dag, hvis du altså går amok med apps, kamera, WI-FI og andet gøgl, der sluger rigeligt med strøm. Her nærmer vi os et niveau af batterilevetid, som mange har efterspurgt, men den bedste detalje ved batteriet er dets evne til at lynoplade – rammer man de ’kritiske’ røde tal fra 15 % og nedefter kan man forvente en ladetid på blot 25-30 minutter til fuld opladning. Og så er du good to go igen – det er femmerens skarpeste funktion.

Lyden er desværre ikke altid helt optimal, og leverer en lidt uproportioneret balance mellem diskant og bas under musikken, og giver lidt en døvende effekt på taleopkald. Volumen når heller ikke nær så langt op, som man tidligere kunne præstere med deres første OnePlus-model – dog virker lydkvaliteten væsentligt bedre på videooptagelserne end i selve systemet og eksterne afspilninger. 

OnePlus 5 [Test]

Kamera

Kameraet er et dual-kamera, som har en fin kombination mellem den 20 megapixels-sensor og en 16 megapixels RGB-sensor. Det giver nogle ret så gode muligheder for at prøve kræfter med makrofotografering eller de populære portrætfotos, hvor baggrunden bliver sløret og det ønskede objekt fremhæves endnu mere. Billederne står knivskarpt selv ved hurtige klik og i tidspressede situationer – dog vil jeg alligevel anbefale, at man som altid knipser et par ekstra, da der af og til sker lidt teknisk bøvl med stabilisatoren, som kan gøre små detaljer på billedet rystede eller utydelige – uden at selve billedet i sig selv er rystet!

Blændefunktionen kunne jeg personligt godt have brugt lidt mere kærlighed på fra producenternes side – kameraet formår ikke at tage så meget lys ind i mørke billeder, hvilket giver nogle skiftende grynede billeder i ganske let dårligt lys. Blitzen giver derimod i dette tilfælde en hjælpende hånd uden at overeksponere skuddet. Videosegmentet giver nogle fantastiske gode optagelser, som ved normal Full-HD-optagelser er medregnet en fin lille stabilisator, som gør skuddene lidt mere glidende. 4K-segmentet kræver dog en ekstern stabilisator, da de ellers bliver noget værre makværk.

Samlet set er OnePlus 5 en af de skarpeste smartphones på markedet lige pt. i forhold til prisen, og hvilke specs man får for det. Kameraet er godt, men lever alligevel ikke helt op til den fantastiske rygtemaskine, man kørte med på før lanceringen. Der er en række småfejl hist og her, men til hverdagsbrug er den ganske favorabel og nem at håndtere.

OnePlus 5 - specifikationer og pris

Omfang: 154.2 x 74.1 x 7.25 mm

Vægt: 153g

Materiale: Anodiseret aluminum

Operative System: OxygenOS bygget på Android™ Nougat

CPU: Qualcomm® Snapdragon™835 (Octa-core, 10nm, op til 2,45 GHz)

GPU: Adreno 540

RAM: 6/8GB LPDDR4X

Porte: USB 2.0, Type-C, Understøtter USB-lyd, Dobbelt nano-SIM-åbning, 3,5 mm lydstik

Batteri: 3.300 mAh (kan ikke flyttes) Dash Charge (5V 4A)

Skærm: Størrelse: 5,5", Opløsning: 1080P Full HD (1920 x 1080 pixels) 401ppi

Midnight Black-versionen (8 GB RAM / 128 GB lagerplads) - 4.299 DKK.

Slate Gray-versionen (6 GB RAM / 64GB lagerplads) - 3.799 DKK.

Telefonen kan enten købes på OnePlus hjemmesiden, eller fysisk gennem mobilselskabet 3, der er den eneste danske forhandler på telefonen. 

Del