Omelet ala tøm køleren
Hurtigt, billigt og nemt
Omelet ala tøm køleren
Du har sikkert en gang i mellem en masse ting i køleskabet, du ikke rigtig ved hvad du skal bruge til. I denne ret kan du bruge de fleste af dem.
Nedenstående ingredienser er kun et forslag, brug blot hvad du har.
Retten er til 2 personer
Ingredienser
1 pakke bacon
1 forårsløg i tynde strimler
½ hvidløgsbrie
¼ bæger feta
8 kogte kartofler i små tern
8 oliven i skiver
8 marinerede hvidløgsfed i skiver
8 æg
8 spsk. mælk
Salt
Peber
En håndfuld revet ost
Smør til stegning
Tilberedningen
Begynd med at skære baconen i tynde strimler og steg det på en pande, lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Pisk æg og mælk sammen, og krydder æggemassen med salt og peber.
Smelt smørret i en pande på svag varme, og hæld æggemassen ud i den.
Når massen er fast på nær den sidste ½ cm, hælder du alle ingredienser i panden på nær bacon og revet ost. Fordel forsigtigt ingredienserne i panden med en gryde ske, og tryk dem let ned.
Nu skal du så bare vente på massen er helt fast og vende den, Jeg gør det med en stor pizza tallerken, som jeg ligger over panden, det kan også gøres med et skærebræt eller noget andet stort. Alternativt kan du skære omeletten i 4 og vende stykkerne direkte på panden.
Drys ost og bacon over omeletten, og lad den stege i 5 minutter, stadig ved svag varme.
Anretning
Skær den i 8 stykker, og server den direkte fra panden, eventuelt med noget brød til.
Bon Appetit!