Connery

OL-guldmedaljer - hvor meget er de egentlig værd?

Hvis du tror, der er tale om det pureste guld, bliver du nok overrasket!

Jeg vil gætte på, at noget af det største, man kan opnå som sportsudøver, er at vinde en guldmedalje ved OL. Og det kan da godt være, at man føler sig som en million, når man står der med sin guldmedalje om halsen, men den egentlige værdi er en helt anden. Guldmedaljerne i Rio er nemlig ikke lavet af det pureste guld - vi skal faktisk til tilbage til OL i Stockholm i 1912, hvis vi skal finde en ægte guldmedalje!

Det amerikanske magasin Forbes fortæller, at alle medaljerne i Rio vejer 500 gram, hvoraf det kun er de 6 gram, der rent faktisk er guld. De resterende 494 gram er sterlingsølv, hvilket selvsagt forringer værdien en hel del. 

Men hvad er guldmedaljen så egentlig værd? Ja, jeg tror ikke, det er nok til, at de vindene nogensinde vil overveje at sælge den - de ville nemlig ikke få mere end 3.727 kroner for den. Var medaljen til gengæld lavet af det pureste guld, havde det været en hel anden snak - så ville guldvinderne nemlig have intet mindre end 145.386,60 kroner hængende om halsen!

Men mon ikke medaljen er uvurderlig for guldvinderne, uanset om vi så taler om 6 - eller 500 gram guld? 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce