Connery

Oksekød med spidskommen og ingefær

En lækker wok ret, med en helt speciel smag

Oksekød med spidskommen og ingefær
Her er endnu en lækker opskrift af Wok dronningen Hanne Holm. Vi har før bragt nogle af hendes opskrifter, og denne er ikke mindre lækker end de andre - tværtigmod.

Den kræver en del ingredienser, men har du først dem, er retten meget nem at lave, og smager himmelsk. Det sætter lidt fut i aftensmaden, når det ikke er de sædvanlige kyllinge kyletter fra Netto. Ikke at disse ikke kan være gode nok, men skal der gøres lidt ekstra ud af det, er dette en perfekt ret at gøre det med.

Vi kan oplyse, at Asiatiske krydderier, ris og nudler kan købes i

Asiens minimarked, Østerbrogade 117, 2100 København Ø.

Ingredienser:

Til 3-4 personer

500 g mørt oksekød i tynde strimler

2 spsk olie til stegning

1 dl Blå Ålborg snaps

evt. lidt vand

Marinade:

2 tsk hvidløg, finthakket

4 tsk ingefær, finthakket

2 tsk spidskommen, stødt

2 spsk sort chilipasta

1-2 spsk riseddike

1 tsk salt

lidt sukker

2 spsk sesamolie

3 spsk olie

Grøntsager:

1 bundt forårsløg i skrå skiver på 2 3 cm

200 g champignon i skiver

1 lille squash i skrå, halve skiver på ca. 1/2 cm

Tilbehør:

friske korianderblade eller hakket purløg

friske røde chili i tynde strimler og uden kerner

kogte ris eller nudler

Fremgangsmåde:

1. Lav marinaden, kom kødet i og lad det marinere i en halv time, gerne længere. Stil alle ingredienser parat til stegning.

2. Steg kødet i 4 5 minutter (i to portioner), tilsæt snapsen og tag det derefter op af wokken med en hulske.

3. Steg grøntsagerne i nævnte rækkefølge i 3 4 minutter og tilsæt evt. lidt vand. Kom kødet tilbage i wokken og smag til med salt og sukker.

Servering: Anret på et fad, pynt med korianderblade eller purløg, chilistrimler og server straks med kogte ris eller nudler.

Se flere lækre opskrifter her
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce