Connery

Ølspil

Ønsker du at blive fuld på andre måder end "bare" at drikke mange øl? - Så er disse ølspil helt sikkert noget for dig.

Hvis man kigger på det samfund vi lever i i dag, så lever vi i et højteknologisk samfund. Teknologien har overtaget verdenen og vi behøver efterhånden ikke røre en finger mere. Se nu bare på en af de allernyeste teknologier på markedet, en næsten færdigudviklet traktor uden fører. Tænk på alle de stakkels jyder, samt fynboer, som i fremtiden ikke har noget at foretage sig.
ANNONCE
Ølspil
Men nok om denne form for teknologi. Hvis vi ser på al den teknologi, som os "normale" mennesker benytter os af i hverdagen, så som mobiltelefoner og computere, ville det være en helt urealistisk tanke for os med en verden uden disse. Vi har på bare få år skabt et behov. Et behov, som ingen før har haft den vildeste fantasi om ville opstå.

Men for mig er dette nyskabte behov langt fra det vigtigste. Jeg vil stærkt mene, at vi skal mere end 10.000 år tilbage for at finde det største behov af dem alle. Nemlig behovet for at drikke sig banke lam hver weekend (selvom de jo nok ikke holdt weekend for 10.000 år siden).

Øllet er som sagt mit og sikkert også flere af jeres, største behov. Vi har alle et behov for at drikke store mængder alkohol hver uge. Vi elsker at "drikke os i baren", som man siger. Men at "drikke sig i baren" kan gøres på mange forskellige måder og jeg har derfor testet nogle forskellige måder at gøre dette på. Jeg har igennem den forløbne uge været til en masse af de utallige studenterfester, hvor jeg har spillet ølspil efter ølspil.

Det er netop disse ølspil jeg gerne vil anbefale til jer, så i også kan få glæde af dem i fremtiden. Nedenfor ses en masse ølspil delt op i 3 grupper: Junior, normal og senior. I hver kategori har jeg placeret 2 ølspil, hvor ølspillene i kategorien "junior", er beregnet til dem, som der forhåbentlig ikke findes mange af på dette site, nemlig svagdrikkerne. Kategorien "normal" er for dem, som for mit vedkommende, ikke er svagdrikkere, men heller ikke garvede øldrikkere. Og til sidst har vi kategorien "senior" som er for de garvede alkoholikere. Jeg har desværre ikke haft tid (og kræfter) til at afprøve flere end disse 6 spil. I bedes huske på at jeg kun er en lille knejt på 18 år, som også er ude efter filet. Man kan ikke have tid til det hele!

Junior spil:

I kategorien "junior" er det normalt der, hvor alle nørderne sidder. Det er til dem, som er hammer gode i skolen og som ikke kan drikke voldsomt meget. Jeg fik derfor afprøvet nogle spil til netop dette formål, så alle kan være med.

Et godt spil for disse svagdrikkende nørder er "Ølbum". Det går ud på, at man sætter sig ved et bord og begynder at tælle (det kan for mange være en udfordring i sig selv, men nu skal vi huske at vi har med nørder at gøre). Første person siger "1" næste "2" osv. Hver gang man så kommer til et tal som indeholder tallet 7 (f.eks. 7, 17 og 27) eller som tallet 7 går op i (f.eks. 14, 21 og 28) skal man i stedet for tallet sige "Bum". Hvis man glemmer dette skal man ganske enkelt drikke noget af sin øl. Hvor meget man skal drikke aftales inden spillets start. Vi spillede med 2 tåre, dvs. 1/5 øl.

Hvis man er en svagdrikker og ikke synes Ølbum lyder interessant, er "Ølludo" måske noget. Det eneste man skal bruge til Ølludo, er et ludospil samt omkring 10 øl pr. person. Det er de helt normale ludoregler man spiller med, den eneste forskel er, at hvis man bliver slået hjem skal man bunde en øl, hvis man lander på en stjerne drikker man ¼ øl og hvis man lander på en globus drikker man ½ øl. Derudover skal en valgfri modstander bunde hver gang man får en brik i hus.

10 øl kan godt lyde af meget - Men et spil ludo tager, når man får noget at drikke, op imod 2 timer.

Normale spil:
ANNONCE
Ølspil
Hvis man ikke er en svagdrikker, men heller ikke en garvet alkoholiker, er spillene for de "normale" helt sikkert noget for dig. De 2 spil jeg prøvede i weekenden var et simpelt "Terningspil" samt "Ølstafet" som efterhånden alle kender.

Til terningspillet skal man kun bruge 1 terning, 6 glas og en masse øl. Du fylder så 3 af glassene op med øl og stiller dem på en række. Derefter slår første spiller med terningen, og skal derefter tage det glas, svarende til det tal han slog. Hvis glasset er fyldt, drikker han øllen og slår igen. Hvis glasset er tomt, fylder han det op, og giver terningen til spiller nr. 2. Et spil hvor dem der har held i kærlighed ikke skal være med. Hvis man er uheldig, som mig, kan man hurtigt komme til at drikke lidt for mange øl.

Spillet kan også spilles med 12 glas og 2 terninger.

Det andet spil jeg prøvede under kategorien "normal" var Ølstafet. Alle kender efterhånden holdsporten ølstafet. Men for at lave en hurtig repetition, går det ud på at man stiller nogle øl på en række (alt efter hvor mange man er) og går et stykke væk fra dem. Det gælder så om hurtigst muligt, at løbe hen til sin øl, bunde den, dreje 10 gange rundt om den og derefter komme tilbage til startpositionen, hvor næste i rækken så går i gang.

Dette spil er utrolig sjovt, men det er vigtigt at du IKKE er ædru når legen begynder. En god ide kunne være at have spillet et af de andre ølspil inden kampstart.

Senior spil:

Vi er nu kommet til kategorien "Senior" - Det er her vi skiller dem med klunker, fra dem der klynker! - Kort sagt, hvis du vil være rigtig fuld er disse lege noget for dig.

Dødshjulet er min personlige hadeleg. Det går ud på at man stiller en kasse øl på jorden, 3-4 mand stiller sig rundt om den, hver med en øl i hånden. Man skiftes ganske enkelt bare til at tage en tår, lige til kassen er tom.

En ren dræber efter min mening, men når først man er med i legen, kan man ikke gå ud igen. Som navnet siger dør man hvis det sker.
ANNONCE
Ølspil
Hvis man ikke synes Dødshjulet er noget for en, og man hellere vil prøve noget mere godheds-baseret, er "Kapsellegen" en stensikker favorit. Det går ganske enkelt ud på, at man stiller nogle glas, fyldt med øl, ved siden af hinanden. Herefter skal man forsøge at kaste en kapsel ned i bordet, så den derefter ryger op i et af glassene. Hvis dette lykkes, må man give det glas man ramte, til en af sine modspillere. Legen stopper først når et af glassene er fyldt op med kapsler.

Legen kan reguleres alt efter hvor mange personer man er og hvor garvede øldrikkere man er. Dette gøres ved antallet af glas samt størrelsen på glassene. Det skal dog siges, at efter man har ramt den samme øl 5-10 gange, begynder den at smage usandsynlig dårligt (af kapsel). Men hva" faen, man er jo med for at blive fuld og have det sjov!
ANNONCE
Ølspil
Alle spillene kan jo udføres med forskellige former for øl, så som: Guldøl, normale øl eller letøl. Alt efter hvad man kan klare!

Men en ting er sikkert: Prøv et af spillene og du er sikker på en god brandert! - Held og lykke!

Fejl og justeringer i spillene kan finde sted. Reglerne er ikke nødvendigvis helt som i kender dem, men spil findes jo som bekendt i mange varianter. Derudover skal det siges, at jeg har haft svært at huske reglerne på det ølspil legede dagen forinden nedskrivningen - Jeg har jo ikke bare kigget på!

Kender du/i nogle sjove ølspil, i mener andre også kan få glæde af?

Eller har du/i en sjov oplevelse/hændelse mht. et ølspil, i mener vi bør høre?

Kom ud med det - Del morskaben med os andre!
ANNONCE
Del

Seneste nyt