Connery

Øl var bandlyst på Island i 74 år: Nu blomstrer islandske bryggerier som aldrig før

Islands ølkultur er blevet et interessant punkt på rejsen.

Det kan være lidt tårefremkaldende for en dansker at tænke på en virkelighed, hvor man i 74 år ikke måtte drikke øl.

Men sådan var det for islændinge i en ufattelig årrække mellem 1915 til 1989, hvor øl var bandlyst - det var muligt i løbet af 1930'erne at få vin spiritus i hus, men øllet forblev noget, Fanden havde opfundet, fordi man mente, at øllet var for stor en fristelse for unge islændinge på øen. 

Men i slutningen af 1980'erne fik en enorm opbakning fra lokalbefolkningen presset forbuddet væk, og nu flere år efter ophævelsen blomstrer den islandske ølkultur mere en nogensinde. 

Alt fra klassiske bryghuse til mikrobryggerier med niche-smage og tilgange til øllets kunst. 

Jeg kan personligt skrive under på, at øl-universet i Island er en spændende ting at skrive på sin rejse-agenda, når man skal dertil - især skal man skrive bag øret det famøse bryggeri, First Lady, som er et bryggeri udelukkende drevet af kvinder.

En fantastisk smagsoplevelse!

Og med Icelandairs unikke stopover-flyvninger på vej til eksempelvis Nordamerika er øl-eventyret oplagt - når man kun har et par dage på Island skal man nemlig vælge sine oplevelser med omhu. Men hvis du laver koblingen af spa, natur og bryggeri? Så har du dækket hele paletten på et par dages stopover!

Herunder er et par tips til, hvad du bør opleve, hvis du sætter dig for en islandsk øl-rundtur:

ANNONCE
Øl-oplevelser på Island

Udforsk øl fra et bryggeri drevet af geotermisk energi

Udforsk det unikke geotermiske bryggeri på Island, som udnytter naturens varmekilder til ølproduktion. Tag en tur til Reykjadalur for at nyde varme kilder og afslappende øjeblikke med en kold øl i naturens skød. Besøg Ölverk i Hveragerði for en smagsoplevelse af deres fantastiske øl og lækre pizzaer.

Oplev sæsonprægede bryg

Oplev øl, der passer perfekt til årstiderne og sætter dine smagsløg i gang. Prøv Einstöks forfriskende Arctic Berry Ale om sommeren og Bruggsmiðjan Kaldi's Jóla Kaldi om vinteren, en rødlig karameløl perfekt til hyggelige stunder.

IPA-oplevelser udover det sædvanlige

Opdag Malbygg-bryggeriets innovative tilgang til IPA-produktion, der tilbyder friske, ufiltrerede varianter og kettle sours. Smag deres bryg, tilgængelige på udvalgte barer og vinbutikker, og oplev en ny dimension.

Den islandske stout

Dyk ned i Borg Brugghús' Imperial Stout Surtur og Malbygg-bryggeriets Kisi, en saftig New England Pale Ale. Udforsk de rige smagsoplevelser fra disse fremtrædende bryggerier.

Glem lagune, prøv et ølbad

Forkæl dig selv med en unik oplevelse ved at besøge en øl-spa nær Akureyri. Læg dig ned i et bassin fyldt med øl, vand, humle og gær i 25 minutter for en beroligende og rensende behandling.

Udforsk Reykjavíks barer

Tag på eventyr gennem Reykjavíks barer og oplev mangfoldigheden af specialøl fra mikrobryggerier. Besøg Skúli Craft Bar og MicroBar for at nyde lokale øl og deltage i spændende ølarrangementer. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce