Connery

Odense by night

Undertegnede var i provinsen og testede ved samme lejlighed det fynske natteliv...

Da undertegnede skulle til Odense Kongres Center - YEAH! - en weekend kunne man da lige så godt tjekke nattelivet ud. Min Crazy Daisy mødom blev taget, men fordommene holdt mere eller mindre stik!

Det hele startede med, at jeg skulle til kunstmesse i Odense, men da en hel weekend ikke kan gå med det, besluttede jeg mig for at besøge nogle venner og hive dem med i byen.
ANNONCE
Odense by night
Efter en meget vellykket hjemmelavet middag gik turen til Carlsens Kvarter. Det første, der slår én når man træder ind ad døren, er, at det ligner et bodega, med alt hvad det indebærer. Og selvom der var en bums, der sad i et hjørne og så Familien Gyldenkål for fulde gardiner, så er stedet faktisk rigtigt hyggeligt. Det er en bar, som specialiserer sig i øl. Og ikke bare et par øl, men rigtig mange øl. Her stiftede undertegnede bekendtskab med flere slags øl, såsom Weissbier, Trappistøl, Trippelsort og mange andre.

Min gane takkede mig for, at jeg for en gangs skyld ikke kun hældte lunkne Harboe pilsnere i svælget. Og selvom de havde en Albani Giraf på ølkortet, så tænkte jeg, at der ikke var nogen grund til ødelægge aftenen med en lokal (kvaje)bajer. Prislejet på Carlsens Kvarter er naturligt præget af, at det er importøl vi har med at gøre. Man slipper nemt 40 kr. for en flaskeøl, men til gengæld vil dine smagsløg takke dig. Og lad nu være med at bestille en Bailey's eller noget andet lort, hvis du kommer derhen! Det er øl, det går ud på!

Efter et par spil Meyer, som jeg i øvrigt var ufatteligt ringe til (jeg vil til min død påstå, at 32 er det højeste, men de andre var uenige), gik turen videre til Crazy Daisy, hvor vi absolut skulle være tidligt, fordi der var gratis indgang inden 24.
ANNONCE
Odense by night
Jeg havde glædeligt betalt indgang! For da vi kom ind, ville jeg ønske, at vi stadig sad på Carlsens Kvarter og først var gået "Crazy" et par timer senere. Mit gæt er, at der var... - nej, vent jeg talte - 4 mennesker. Tanken, om at jeg kunne have siddet og nydt dejlige udenlandske øl i stedet for at stå i en tom bar og glo, gjorde mig lidt trist. Samtidigt var DJ'en var alt for frisk og skreg konstant ud til den lille mængde mennesker om "Er I hammerstive, så fyrer vi den af! etc. etc.". Derfor gik jeg lidt i sten og begyndte så småt at tænke på at skride. Desuden blev det proklameret, at det var Hollywood-aften, hvilket forklarede hvorfor 2/3 af de ansatte havde halvdårlige udklædninger på. DJ'en understregede denne Hollywood-aften ved at spille temaet til James Bond. Ja, så bliver det vel ikke mere Hollywood-agtigt... Hmm...

Pludselig fortalte DJ'en menneskemængden (som nu skulle tælles på 2 hænder), at den første, der lavede 10 armbøjninger på dansegulvet fik 1 liter fadøl. Jeg vågnede op fra min egen verden og kastede mig ned og tog de 10 armbøjninger hurtigere, end du kan nå at forklare relativitetsteorien.

Efter stort besvær med at forklare bartenderen, at det faktisk var mig, der havde lavet de 10 armbøjninger, fik jeg min kæmpe fadøl, og så småt begyndte jeg at tilgive Crazy Daisy for de manglende mennesker og den irriterende DJ. Efter jeg havde kastet min overdimensionerede fadøl i kæften, må der være gået en rum tid, for lige pludselig var der mennesker over det hele.
ANNONCE
Odense by night
Nu skal det siges, at jeg aldrig har været på en Crazy Daisy. Det eneste, jeg kender til, er den kø, der er ved den københavnske udgave, og det plejer at være 15-årige tøser med 21 lag sminke, der prøve at komme ind med deres storesøsters sygesikringskort. Jeg havde altså nogle fordomme ang. disse etablissementer.

Alderen på Crazy Daisy var ikke ulovligt lav ang. buksemyndighed, men langt de fleste havde vist ikke haft deres første teoritime eller været på glatbane endnu. Der kan dog ikke røres ved, at pigerne fra Odense var ufatteligt kønne og glade for at gå i minimalistisk tøj, som moden jo dikterer - TAK GUD!

Er der græs, må der spilles...

Efter et passende antal drinks besluttede en veninde og jeg os for at danse spasserdans. Spørg mig ikke hvorfor vi begav os ud i disse tåbeligheder, men efter jeg havde vist det fynske natteliv, hvordan man agerer sprinkler, plukker æbler og andre åndssvage dansetrin besluttede vores gruppe, at det var på tide at lade børnene komme tilbage til at snave og drikke små grå.

Inden aften sluttede skulle vi dog lige have et pizza slice, og der kunne de lære noget i Københavnstrup. Et kæmpe og utroligt velsmagende slice til 18 kr. har jeg ikke selv fundet bedre i Kbh. K.

Alt i alt en meget sjov aften, men jeg synes, Odense manglede noget. Jeg ved ikke om det var manglen på fri bar - man er vel miljøskadet - eller hvad det var. Men det er som om, at alt går lidt langsommere i Odense.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce