Connery

Nytårsbrunch

Herre-brunch til 4 på 20 minutter!

Nytårsbrunch
Dagen efter årets største fest, kan det være fristende at købe færdiglavet mad og junkfood. Det er også fristende, at tage på café, hvor alt bliver serveret, - Hvis man altså har hoved til det. Men det er ikke lige så hyggeligt, som at stå i køkkenet og vågne op fra natteroderiet. Og så er der vist også noget om, at mad, kaffe, te og juice kan hjælpe tømmermændene på flugt fra din krop.

Mange tror at Brunch stammer fra USA, det gør den ikke. Brunch stammer fra England og er sammensat af breakfast og lunch, -Morgenmad og frokost. En brunch er derfor også perfekt som måltid dagen efter nytår, da man sandsynligvis alligevel sover længe!

Her får du nogle lette opskrifter og ideer til brunch. Noget af det kan endda lavet dagen før, og varmes/lunes, -Hvis man altså har tid til det.

HERRE-BRUNCH TIL 4 PÅ 20 MINUTTER

Amerikanske pandekager - ca. 10 stk.

2½ dl mel

2½ dl mælk

1 æg

1 spsk sukker

½ knivspids salt

1 tsk bagepulver

2 spsk smeltet smør

Fremgangsmåde

Pisk mel og mælk sammen med en elpisker. Pisk æg og resten af ingredienserne i. Bag pandekagerne et par minutter på hver side og spis dem med smør og ahornsirup.

Blåbærmuffins - ca. 10 stk.

125 g smør

3/4 dl vand

225 g sukker

1 stang vanille - Brug kornene

3 hele små æg

150 g hvedemel

30 g kakao

½ tsk. Bagepulver med top

Ca. 200 g friske blåbær

Lidt smør til formene

Lidt flormelis til drys

Papirsforme

Fremgangsmåde

Kom smør og vand i en gryde og lun det til smørret netop er smeltet. I en skål piskes sukker, vaniljekorn og æg til en tyk "snaps". I en anden skål blandes mel, kakao og bagepulver godt. Dette sigtes derefter i "snapsen" og vendes forsigtigt sammen - til dejen er næsten ensartet. Det smeltede smør og vand piskes sammen og vendes forsigtigt i dejen. Stop såsnart dejen er ensartet. Lad dejen stå 10 minutter og vend herefter 3 gange i den. Smør muffinsformene (ca. 5 cm i diameter og 5 cm høje) godt. Ilæg papirsforme og fyld dej i, så papirsformen er fyldt helt op, men ca. 1 cm fra kanten af selve muffinsformene. Bages ved 185 grader til de giver efter ved tryk - ca. 15 minutter.

Pølser, bacon og æg

8 Bayerske Pølser

8 Skiver bacon

6 Æg

¼ Liter mælk

salt og peber

4 Cherrytomater

2 Kiwi

Fremgangsmåde

Skær pølserne i mindre stykker. Skær på skrå, så bliver de til runde ringe når de steges på panden.

Steg baconskiverne. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen. Hæld det på en tør pande og rør forsigtigt rundt indtil den begynder at blive tyk. Saml den med en palet og læg låg på. Lad den stå i ca. 5 min med låget på. (skru ned til lav varme)

Server med Cherrytomater og ½ kiwi.

Skinkeruller - 4 stk.

4 Skiver parmaskinke

4 Skiver mild ost

Oregano (tørret)

Fremgangsmåde

Læg en skive ost i midten af en skive parmaskinke. Drys oregano over osten, og rul det sammen til et rør. Varmes ved 200 grader i ca. 10 min.

Andet tilbehør du skal huske

- Kaffe

- Te

- Juice

- Mælk (godt til at neutralisere syren i maven)

- Brød

- Evt. smør

- Smøreost eller brie

- Syltetøj

- Hovedsalat

Servering

Æg, bacon og pølser anrettes på en tallerken sammen med cherrytomater og Kiwi. På samme tallerken lægges ost og skinkerulle, på et salatblad.

Pandekager, muffins og brød arrangeres ved siden af, eller på en anden tallerken.

Dette kan også bruges til brunch

- Croissanter

- Spejlæg

- Baked beans

- Appelsinskiver

- Japanske kirsebær

- Italienske pølser

- Bruchetta

- Blødkogte æg

- Specielt ostefad

- Youghurt naturel

- Müsli

Og der er selvfølgelig tusinder af andre muligheder.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce